«Ένας ανεπαίσθητος πόνος»

a slight ache

Το έργο του Χάρολντ Πίντερ στο Θέατρο ΜΠΙΠ

Το έργο του Χάρολντ Πίντερ «Ένας ανεπαίσθητος πόνος» παρουσιάζεται στο Θέατρο ΜΠΙΠ, για δώδεκα παραστάσεις, έως και τις 23 Νοεμβρίου 2019.

Ο Πίντερ υφαίνει μια «κωμωδία της απειλής», ένα από τα πρώτα του έργα, με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι και έναν ιδιαίτερο επισκέπτη που σχηματίζουν ένα τρίγωνο με απρόβλεπτη εξέλιξη. Ο Έντουαρντ και η Φλώρα, ένα ζευγάρι μετά την πρώτη νιότη τους, απολαμβάνουν το τσάι τους στη βεράντα. Είναι καλοκαίρι, η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, ο καιρός είναι υπέροχος και ο κήπος ανθισμένος. Τα πράγματα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, όπως φαίνονται, αν και δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Μια συνάντηση φέρνει τα πάνω κάτω στο κατά τα άλλα φιλήσυχο ζευγάρι, ή καλύτερα, τα μέσα έξω.

To έργο «Ένας ανεπαίσθητος πόνος» γράφτηκε από τον Χάρολντ Πίντερ το 1958 και αρχικά προοριζόταν για το ραδιόφωνο. Στη συνέχεια, όμως, ανέβηκε επιτυχημένα και στη σκηνή ενώ ακόμα ζούσε ο συγγραφέας. Υπαινιγμοί, φλέγμα, χιούμορ, ανατροπές… Ο Πίντερ για άλλη μια φορά εστιάζει ή βάζει στο στόχαστρο τη σχέση ενός παντρεμένου ζευγαριού. Μια συνάντηση γίνεται η αφορμή για να αποκαλυφθούν οι επιθυμίες και οι φόβοι που μέχρι εκείνη τη στιγμή βρίσκονται στα λόγια που δεν λέγονται. Μερικές φορές, εξάλλου, η επιθυμία και ο φόβος είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Συντελεστές
Μετάφραση: Αλέξης Αλάτσης
Σκηνοθεσία: Χριστίνα Χριστοφή
Σκηνικά-κοστούμια: Μυρτώ Κοσμοπούλου
Φωτισμοί: Γιάννης Ζέρβας
Μουσική: Stratum3
Φωτογραφίες: Χρήστος Καλαϊτζής

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Δημοσθένης Φίλιππας, Μαρία Μπρανίδου, Ηλίας Γκογιάννος

Τιμές εισιτηρίων:
12 ευρώ το κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές) και 5 ευρώ η ατέλεια

Ημέρες και ώρες παράστασης:
Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00, έως και τις 23 Νοεμβρίου 2019

Διάρκεια: 80 λεπτά

Θέατρο ΜΠΙΠ
Αγίου Μελετίου 25 & Κυκλάδων, Κυψέλη
Τηλέφωνο: 213 0344074

eep logo