«Η Βυζαντινή τέχνη ως Ίαση»

vyzantinh panagia

Έκθεση Αγιογραφίας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» διοργανώνουν έκθεση αγιογραφίας στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου.

Η έκθεση έχει θέμα "Η Βυζαντινή Εικόνα Σύμβολο Λατρείας" και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 στην Αίθουσα Αμφιθεάτρου του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Νίκος Λεγάκης» (1ος όροφος - κεντρικό κτίριο).
Συμμετέχουν προβάλλοντας τα έργα τους, το τμήμα Αγιογραφίας των Εργαστηρίων Τέχνης Κορυδαλλού και το Βυζαντινό Παραδοσιακό Σύνολο Μουσικού Σχολείου Πειραιά.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα "Η Βυζαντινή τέχνη ως ίαση" στην οποία θα μιλήσει η Δρ. Βυζαντινής Ιστορίας και Τέχνης, Ειρήνη Πάνου.
Θα προλογίσει η προϊσταμένη πολιτισμού, έφορος της Βιβλιοθήκης του Δήμου Κορυδαλλού, Μαρίνα Νύκτα, και θα διαβάσει κείμενα ο ηθοποιός Μενέλαος Κυπαρίσσης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, Νίκος Χουρσαλάς.

Pin It