Η Κλασική Κιθάρα δόξασε το Ρεμπέτικο!

nikea ensemble kontrafouris

Στο Φεστιβάλ Κιθάρας Μπλόκου Κοκκινιάς

Παγκόσμια πρώτη εκτέλεση για ρεμπέτικα τραγούδια της προπολεμικής περιόδου, της κατοχής, του εμφυλίου και της μετεμφυλιακής Ελλάδας, ερμηνευμένα από κλασικές κιθάρες στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Μπλόκου Κοκκινιάς.

Οι καταξιωμένοι σολίστ κιθάρας, Γιώργος Γκόλγκαρης, Στέλιος Γκόλγκαρης, Ντίνος Γκρίνιας, Αντώνης Μυτακίδης, Δημήτρης Σταυρόπουλος και οι τραγουδιστές Μπάμπης Κοντραφούρης, Δημήτρης Λογαράς και Ράνια Τέκου, δόξασαν την ρεμπέτικη μουσική σε ένα μουσικό ταξίδι από το 1935-1960, στην συναυλία με θέμα "το ρεμπέτικο συναντά την κλασική κιθάρα", το Σαββάτο 21 Σεπτεμβρίου, στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς.

Οι ενορχηστρώσεις ήταν των κιθαριστών Ντίνου Γκρίνια, Τάσου Ιωακειμίδη και Δημήτρη Λογαρά, ενώ τα κείμενα ιστορικά - μουσικολογικά κείμενα διάβαζε, ο συγγραφέας – Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών Ανδρέας Ζεάκις - Γλυνιάς.
Την συναυλία μεταξύ άλλων τίμησε με την παρουσία του ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη με την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και είναι ενταγμένο στις εκδηλώσεις μνήμης του Μπλόκου της Κοκκινιάς.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο Κιθαριστής & Μαέστρος Αντώνης Μυτακίδης.

Pin It

eep logo