«Φαύστα ή η απολεσθείς κόρη» του Μποστ

fausta mpost

Από τη Θεατρική Ομάδα του «Φάρου Τυφλών της Ελλάδος» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Με ελεύθερη είσοδο

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, ανοίγει τις πόρτες του στις πρωτοβουλίες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και υποδέχεται το Θεατρική Ομάδα του «Φάρου Τυφλών της Ελλάδος» φιλοξενώντας την παράσταση «Φαύστα ή η απολεσθείς κόρη» του Μποστ.

Το έργο είναι γραμμένο το 1963 με την ιδιότυπη παράλογη ματιά και γραφή του Μπόστ. Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει ότι το έργο το έγραψε σε στιγμή κεφιού και ότι την ιδέα την πήρε από μια «τραγική ιστορία» τότε που ένας καρχαρίας στο Κερατσίνι έφαγε κάποιο παιδί που κολυμπούσε. Είναι γραμμένο ολόκληρο σε δεκαπεντασύλλαβο. Σαρκάζει την τότε επίσημη γλώσσα του κράτους, την καθαρεύουσα και τον αστικό καθωσπρεπισμό. Με το ανατρεπτικό του χιούμορ και το τραγούδι αναφέρεται με σκωπτική διάθεση σε ιστορικά και κοινωνικά θέματα και σατυρίζει την κυρίαρχη κοινωνική και πολιτική ιδεολογία της εποχής.

Παίζουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας:

Αγαπητού Μάρω
Ασλάνογλου Εύη
Γκελεβέσης Θοδωρής
Καλκούνης Παναγιώτης
Μουρούκος Βαγγέλης
Παπαϊωάννου Θανάσης
Ρουκουτάκη Γωγώ
Τεντόμα Αργυρώ
Χριστοδούλου Βιβή

Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολόπουλος
Μουσική: Βασίλης Δημητρίου
Επιμέλεια κοστουμιών: Λέα Κούση
Τα κοστούμια της παράστασης είναι ευγενική παραχώρηση από την κυρία Άννα Φόνσου και το «Σπίτι του Ηθοποιού»

ΦΑΥΣΤΑ Ή Η ΑΠΟΛΕΣΘΕΙΣ ΚΟΡΗ
ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ
Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου
20:30
Είσοδος ελεύθερη

Θεατρική Ομάδα του «ΦΑΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2007 και αποτελείται αμιγώς από τυφλούς ενήλικες με αγάπη στην θεατρική τέχνη. Έχει στο ενεργητικό του αξιόλογες παραστάσεις, καθώς έχει ανεβάσει αποσπάσματα από κλασικά έργα όπως «Ο Φιλάργυρος» και «Γιατρός με το στανιό» του Μολιέρου, «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρτο ντε Φίλιππο, ο μονόλογος «Γύρισα σπίτι» του Ντάριο Φο, «Τρόμος και Αθλιότητα του Γ’ Ράιχ» Μπέρτολ Μπρέχτ και άλλα πολλά.
Οι παραστάσεις έχουν δοθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, αλλά και σε άλλες σκηνές, εντός και εκτός Αττικής, όπως στο Ίδρυμα Κακογιάννη, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, στον αύλειο χώρο της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών στην Πλάκα, στον Βόλο, αλλά και στην Κρήτη, στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ηρακλείου.
Η ιδιαίτερα δραστήρια Θεατρική Ομάδα του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος έχει αποδείξει ότι έχει την απαιτούμενη δυναμική και την ανάλογη ποιότητα και έχει επάξια κατακτήσει μια θέση στα καλλιτεχνικά δρώμενα του χώρου αυτού! Στόχος της είναι η με κάθε τρόπο επικοινωνία του μοναδικού της έργου και η παρουσίαση αυτού σε όλα τα είδη κοινού, με την διοργάνωση, αλλά και συμμετοχή της σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και Φεστιβάλ διαφόρων Πολιτιστικών και Δημοτικών φορέων.
Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή των ερασιτεχνών του θεάτρου, οι προσεγγίζουν και βιώνουν μέσα από την διαφορετικότητά τους δημιουργικές εμπειρίες, αποδίδοντάς τες με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, προάγοντας έτσι τον Πολιτισμό και την Τέχνη.

Η παράσταση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά

 

eep logo