Καλοκαίρι ρετρό!

palia tragoudia

Παλιά τραγούδια με τον Δαυίδ Ναχμία στο Βεάκειο

Η πρώτη ρετρό καλοκαιρινή περιοδεία με τον μοναδικό στο είδος Δαυίδ Ναχμία είναι γεγονός!

Στους καλλιτέχνες που έζησαν τα δημιουργικά τους χρόνια απ' την αρχή του Ελληνικού εικοστού αιώνα μέχρι το τέλος της δεκαετίας του '50, κληρώθηκε η απεικόνιση του εσωτερικού τοπίου των ανθρώπων τότε.

Μεγάλες πιέσεις σε κάθε επίπεδο δημιούργησαν μορφωμένα τραγούδια για ένα κοινό απαιτητικό, πολύ προσεκτικό στις λεπτομέρειες με αληθινό ενδιαφέρον και προσμονή για το επόμενο δημιούργημα.
Μεγάλα θαύματα συνέβαιναν σε κάθε επίπεδο στη Ρώμη, στο Παρίσι και σ' όλη την Ευρώπη και σα να μην έφτανε η ντόπια σοδιά τραγουδιών, οι Έλληνες αποπειράθηκαν να αδελφωθούν με τους Ευρωπαίους συνανθρώπους τους και να μοιραστούν τις χαρές και τους καημούς τους, τραγουδώντας έναν τεράστιο αριθμό "μεταγλωττισμένων" τραγουδιών που είχαν διαγράψει επιτυχημένη πορεία στον Ευρωπαϊκό ορίζοντα. Ίσως να είναι αυτό το εφαλτήριο της παγκοσμιοποίησης, πολύ πριν βέβαια πέσει η τέχνη κάτω απ' τις ρόδες του μεταμοντέρνου φορτηγού.

Η παράσταση αποτελείται από εναλλακτικές επιλογές τραγουδιών που χαρακτηρίζουν τον καιρό τους. Κάποιες μεταφρασμένες επιτυχίες και κάποια άλλα, αδίκως παραγνωρισμένα Ελληνικά τραγούδια υψηλής αξίας.
Δύο υπέροχοι ερμηνευτές αναλαμβάνουν αυτό το απαράμιλλο ταξίδι στον χρόνο. Ο Θάνος Πολύδωρας και η Εβελίνα Νικόλιζα..

 

Συμμετέχουν ο Δάκης και η Αργυρώ Καπαρού
Το πρόγραμμα επιμελείται ο Δαυίδ Ναχμίας

Πρεμιέρα την Πέμπτη 20 Ιουνίου

Προπώληση Εισιτηρίων
Κανονικό: 10 ευρώ
Ανεργίας, φοιτητικό, ΑΜΕΑ: 8 ευρώ

Ηλεκτρονική Προπώληση μέσω viva.gr

Tηλεφωνικές και ομαδικές κρατήσεις 210 9967562

ΤΑΜΕΙΟ (ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ)): ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 12 ΕΥΡΩ

 

eep logo