«Ιστορίες καθ’ οδόν»

kathodon 1

Τέσσερεις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου σε ...λεωφορείο

Την Παρασκευή και το Σάββατο 7-8 Ιουνίου στην πλατεία Δημαρχείου

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει μια εξαιρετικά πρωτότυπη δράση, το «ΘΕΑΤΡΟ ΕXPRESS» σε τέσσερεις δωρεάν παραστάσεις την Παρασκευή και το Σάββατο 7-8 Ιουνίου στην πλατεία Δημαρχείου στο Μοσχάτο (Κοραή & Ιθάκης), στις 7.30 και 8.30 μ.μ. σε ένα ειδικά σχεδιασμένο λεωφορείο του ΟΑΣΑ.

Το έργο, σε σκηνοθεσία του Τάσου Πυργιέρη, τιτλοφορείται «Ιστορίες καθ’ οδόν» και αποτελεί μια εύθυμη δραματουργική σύνθεση βασισμένη σε εύθυμες διηγήσεις του Βασίλη Αττικού για τις πρώτες προσπάθειες οργάνωσης του ελληνικού κράτους και της πρωτεύουσάς του, τους ανθρώπους, τις συνήθειες και τις παραδόσεις τους συνδυάζοντας τη γλυκιά μνήμη με την ορμή του αύριο.

H χωρητικότητα του λεωφορείου είναι 18 θέσεων και θα δίνεται δελτίο εισόδου στους θεατές 1 ώρα πριν την παράσταση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το θεατή.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θεατρικό αυτό γεγονός: «Ευχαριστώ ιδιαίτερα το Εθνικό Θέατρο για την δωρεάν προσφορά των τεσσάρων παραστάσεων στο Δήμο μας αξιοποιώντας, μάλιστα, μία εναλλακτική θεατρική σκηνή όπως είναι το ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο του ΟΑΣΑ που φέρνει το θέατρο στην πλατεία μας και εντάσσει την τέχνη στην καθημερινότητα των πολιτών με έναν ευφάνταστο και εμπνευσμένο τρόπο.
Με το Εθνικό Θέατρο που είναι ο αρχαιότερος θεατρικός οργανισμός της χώρας και αποτελεί ένα εμβληματικό φορέα της δημόσιας σφαίρας στον ελληνικό πολιτισμό, συνδιοργανώνουμε και άλλες εκδηλώσεις όπως στο «Θέατρο κατ΄οίκον» σε συνεργασία με τις κοινωνικές μας υπηρεσίες. Είμαι σίγουρος ότι οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία για μία όμορφη θεατρική εμπειρία και μάλιστα με γεγονότα που σχετίζονται με τις παραδόσεις και τις συνήθειες άλλων περιόδων".

eep logo