«Μια μικρή άγνωστη λύπη»

mia mikrh agnosth lyph

Παρουσίαση του βιβλίου του Ηλία Γκότση στη Δημοτική Πινακοθήκη

Οι εκδόσεις «Αρμός» παρουσιάζουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, το βιβλίο του Ηλία Γκότση «Μια μικρή άγνωστη λύπη», τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 στις 7 το απόγευμα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Παναγιώτης Βουτυράκος, παιδοψυχίατρος, Διευθυντής Δομής Ψυχικής Υγείας Πειραιά (Ε.Κε.Ψ.Υ.Ε)

Μαρία Κλείδωνα, φιλόλογος Προγράμματος για την ένταξη και την εκπαίδευση των παιδιών Ρομά, εθελόντρια-εκπαιδευτικός του Ανοικτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά.

Την παρουσίαση θα συντονίσει η Μυρσίνη Πυκνή, Κοινωνιολόγος, Επιμελήτρια Ανηλίκων

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο Βασίλης Καραμπούλας, ηθοποιός

Ο συγγραφέας Ηλίας Γκότσης θα μιλήσει για την εμπειρία της συγγραφής του βιβλίου.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ηλίας Γκότσης είναι Κοινωνιολόγος-Οικογενειακός και Συστημικός θεραπευτής. Προϊστάμενος Τμήματος Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ΟΚΑΝΑ.

Ασχολείται με τον χώρο των εξαρτήσεων από το 1991 , ως εθελοντής στην Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ.

Εργάζεται στον ΟΚΑΝΑ από το 1995. Έχει εργαστεί στην Πρόληψη από το 1995 έως το 1999 και στην συνέχεια εργάστηκε ως Επιστημονικά Υπεύθυνος στη Μονάδα Εφήβων ΑΤΡΑΠΟΣ – ΟΚΑΝΑ έως το 2015. Από το 2015 είναι Επιστημονικά Υπεύθυνος στο Τμήμα Εκπαίδευσης ΟΚΑΝΑ, για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικούς Επιστήμονες που εργάζονται στον Τομέα της Πρόληψης για την Ψυχο-κοινωνική Υγεία και στην θεραπεία των εξαρτήσεων.

Έχει εκπαιδευτεί από το 1996 έως το 2010 στην οικογενειακή θεραπεία, στις Αφηγηματικές πρακτικές και στην Καταξιωτική Συστημική Διερεύνηση.

Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την Αναστοχαστικότητα, τη Διαλογική και Πολυφωνική προσέγγιση και έχει παρουσιάσει εφαρμογές από το πεδίο σε συνέδρια και επιστημονικές συναντήσεις. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει σειρά άρθρων για την Πολυφωνική Προσέγγιση και την Καταξιωτική Συστημική Διερεύνηση.

Την περίοδο που ήταν Επιστημονικά Υπεύθυνος στην ΑΤΡΑΠΟ εργάστηκε ως οικογενειακός και ομαδικός θεραπευτής ενώ επί μεγάλο χρονικό διάστημα εργάστηκε με βιωματικές και εκφραστικές πρακτικές με ομάδες εφήβων.

Ως Επιστημονικά Υπεύθυνος στο Τμήμα Εκπαίδευσης ΟΚΑΝΑ, έχει εργαστεί ως βασικός εκπαιδευτής επαγγελματιών στο πεδίο της οικογενειακής θεραπείας, της εποπτείας, των εκφραστικών μέσων, και της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης.

Την άνοιξη του 2018, εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο, με τίτλο «Μια Μικρή Άγνωστη Λύπη», ένα βιωματικό ψυχολογικό μυθιστόρημα, από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ.

χορηγός επικοινωνίας: pireastime.gr

Η συνέντευξη του Ηλία Γκότση για το βιβλίο του, στη Βιολέττα-Ειρήνη Κουτσομπού, MBPsS, (BA, MA, Dip.CounsPsy, MSc), Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλο, Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, στο www. psychografimata.com

 

eep logo