Γλυπτά και κατασκευές από τη Συλλογή Δ. Ιωαννίδη & Π. Βαγενά

zoggolopoulos fakoi

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη - Εγκαίνια την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

Γλυπτά και κατασκευές από τη Συλλογή Δημήτρη Ιωαννίδη & Πέγκυ Βαγενά θα φιλοξενήσει η Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη «Ντίνος Κατσαφάνας» από τις 16 Δεκεμβρίου έως τις 15 Φεβρουαρίου. Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πνευματική Εστία Νίκαιας (ΠΕΝ) και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τριάντα περίπου έργα σύγχρονης ελληνικής τέχνης από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 μέχρι σήμερα. Πρόκειται για έργα των Αλέξη Ακριθάκη, Κώστα Αρχανιώτη, Κώστα Βαρώτσου, Κώστα Βρούβα, Γεωργίας Δαμοπούλου, Γιάννη Δημητράκη, Ανελίζ Διαμαντοπούλου, Θωμά Διώτη, Γιώργου Ζογγολόπουλου, Παναγιώτη Λιναρδάκη, Μιχάλη Μανουσάκη, Αντώνη Μιχαηλίδη, Φρύνης Μουζακίτου, Σταύρου Μπονάτσου, Άγγελου Παπαδημητρίου, Νίκου Ρόμπου, Νίκου Σκλαβενίτη, Κώστα Τσόκλη, Φώτη (Χατζηιωαννίδη), Χρήστου Χαρίση, Μαρκ Χατζηπατέρα, Γιώργου Χουλιαρά και Σάββα Χριστοδουλίδη.

Μεγάλη ποικιλία υλικών χαρακτηρίζει τα έργα της έκθεσης. Μπρούντζος, σίδερο, ξύλο και πηλός συνδιαλέγονται με το ανοξείδωτο ατσάλι, το γυαλί, τον πολυεστέρα, τα δομικά υλικά και τα έτοιμα αντικείμενα. Μια πολυμορφία καλλιτεχνικών αναζητήσεων απευθύνεται στον θεατή με την υπόσχεση μιας σύνθετης εικαστικής εμπειρίας και ενός ζωντανού διαλόγου με το σήμερα.

Η Συλλογή Δημήτρη Ιωαννίδη & Πέγκυ Βαγενά συγκεντρώνει περίπου διακόσια έργα μεταπολεμικής ελληνικής τέχνης, ζωγραφικά, χαρακτικά, γλυπτά και κατασκευές. Με το ενδιαφέρον της να επικεντρώνεται στις σύγχρονες τάσεις, πρόκειται για μια συλλογή ιδιαίτερα αξιόλογη. Οι περισσότεροι από τους καλλιτέχνες που συνέβαλαν μετά το 1960 στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της σύγχρονης ελληνικής τέχνης εκπροσωπούνται σε αυτή με χαρακτηριστικά έργα τους.

Διάρκεια έκθεσης: 16 Δεκεμβρίου – 15 Φεβρουαρίου
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή 10.00-14.00
Τετάρτη 17.00-20.00
Η έκθεση θα παραμείνει κλειστή κατά τις επίσημες αργίες.
Εγκαίνια: Κυριακή 16 Δεκεμβρίου , ώρα 19.00

Pin It