«Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων» στο Δημοτικό

mhxanismos antikithiron epigrafes

Το ντοκυμαντέρ του Νίκου Παπακώστα παρουσιάζεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πάμε Πειραιά, πάμε θέατρο;»

Το ντοκιμαντέρ - που είναι υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου - αναφέρεται στο σπουδαιότερο αρχαιολογικό εύρημα όλων των εποχών: τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, τον αρχαιότερο μηχανισμό στο σύμπαν. Συμμετέχουν πολλοί διάσημοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων, όπως αστρονόμοι, φυσικοί, μαθηματικοί, παλαιογράφοι, ιστορικοί των επιστημών, αρχαιολόγοι κ.ά.

Με τη συνεργασία του Canto Mediterraneo AMKE, του Πολιτιστικού Σωματείου Διόνυσος, των Ηπειρωτικών Ομοσπονδιών Κόνιτσας και Ραδοβυζίων, της Αδελφότητας Σκουληκαριτών Άρτας «Γεώργιος Καραϊσκάκης και του πολιτιστικού συλλόγου «Ιλισσός».

Η παραγωγή είναι μια εθελοντική προσπάθεια της ΑΜΚΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ CANTO MEDITERRANEO και όλων όσων συμμετέχουν σε αυτή, με οποιαδήποτε ιδιότητα. Να σημειωθεί ότι επιδιώκεται να προβάλλεται δωρεάν σε σχολεία, ιδρύματα και άλλους κοινωφελείς οργανισμούς. Τέλος να σημειωθεί ότι η όλη αυτή προσπάθεια ξεκίνησε όταν πληροφορηθήκαμε, ότι ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι το ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, όπως απέδειξαν οι μελέτες της διεθνούς επιστημονικής ομάδας διερευνησής του.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, γίνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πάμε Πειραιά, πάμε θέατρο;» την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:30 στο υπέροχο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Σκοπός είναι να συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ του κόσμου και να προσφέρει σημαντικά οφέλη στον πολιτισμό της χώρας μας αλλά και στην οικονομία της. Αυτό είναι δυνατόν να επιτευχθεί, αφού μπορεί να προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, να προκαλέσει την οργάνωση επιστημονικών συνεδρίων, συναντήσεων και ακόμη πολιτιστικών και αναπτυξιακών δράσεων, όπως είναι οι εκθέσεις, οι εκδόσεις, οι προβολές, οι ημερίδες σε συνεργασία με Μουσεία, Ιδρύματα, Πανεπιστήμια κλπ.

Προσέλευση: 19.15

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες/κρατήσεις θέσεων:

CANTO MEDITERRANEO ΑΜΚΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 6976 355443 cantomed@gmail.com

Πολιτιστικό Σωματείο ΔΙΟΝΥΣΟΣ 6947 212830 margvergou@yahoo.gr

ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

CANTO MEDITERRANEO NON PROFIT ORG.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΤΑΖ

Νίκος Παπακώστας

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ξενοφών Διον. Μουσσάς

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Μάριος Ρετσίλας

ΑΦΗΓΗΤΗΣ

Γιάννης Γαβρίλης

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΗΧΟΥ

Φώτης Λυμπέρης

ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ- ΥΠΟΤΙΤΛΙΣΜΟΣ

Δημήτρης Φαλιάς

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

eep logo