Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας & Χορωδίας Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Ρέντη

symfonikh orchestra

Στο Κηποθέατρο Νίκαιας - Yπό την διεύθυνση του διεθνώς καταξιωμένου Μαέστρου & Βιολονίστα, Αλέξανδρου Χαλάψη

 

Μία ακόμη σημαντική συναυλία, στο πλαίσιο στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, θα δώσει στις 6 Ιουνίου 2018, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας -Αγ. Ι. Ρέντη, υπό την διεύθυνση του διεθνώς καταξιωμένου Μαέστρου & Βιολονίστα, Αλέξανδρου Χαλάψη.

Το να έχει ένα Δημοτικό Ωδείο, Συμφωνική Ορχήστρα, όσο αυτονόητο είναι για την μουσική κουλτούρα της Ευρώπης, τόσο σπάνιο είναι για τα Ελληνικά μουσικά δεδομένα. Συμφωνικές Ορχήστρες που τον πυρήνα τους αποτελούν οι σπουδαστές των Ωδείων, διαθέτουν ελάχιστα Ωδεία σε όλη την Ελλάδα. Η Ορχήστρα συστήθηκε το 2011, με την ανάληψη της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του Ωδείου, από τον Στέλιο Γκόλγκαρη. Σε όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει πάρα πολλές συναυλίες, με ρεπερτόριο υψηλοτάτου επιπέδου, μεγάλων κλασικών συνθετών, σύγχρονων μουσικών δημιουργών αλλά και σημαντικών ενορχηστρωτών. Μεταξύ άλλων ενορχηστρώσεις ειδικά για την ορχήστρα, έχουν κάνει οι κορυφαίοι Έλληνες Ενορχηστρωτές, Κώστας Γανωσέλης, Γιάννης Σαμπροβαλάκης και Αλέξανδρος Χαλάψης που έχει αναλάβει την διδασκαλία και την διεύθυνση της Ορχήστρας.

Σολίστ στις συναυλίες της ορχήστρας, έχουν εμφανισθεί οι διεθνούς φήμης μουσικοί και καθηγητές του Ωδείου, Γιώργος Γκόλγκαρης, Στέλιος Γκόλγκαρης, Βανέσσα Καλκάνη, Βασίλης Μαστοράκης, Αντώνης Μυτακίδης, Δημήτρης Παπαθεοδώρου, Μιχάλης Σουρβίνος, αλλά και τραγουδιστές, όπως ο Λάκης Χαλκιάς και ο Βασίλης Χαραλάμπους.

Στην συναυλία της 6ης Ιουνίου, θα συμμετέχουν εκτός της Συμφωνικής Ορχήστρας, η Χορωδία του Ωδείου, υπό την Διεύθυνση του Θανάση Μιχαλόπουλου, το Χορωδιακό Σύνολο Nikea Chorus Ensemble, υπό την Διεύθυνση της Βανέσσας Καλάνη, ενώ θα συμπράξουν ως Σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα, το Κιθαριστικό Ντουέτο Γιώργου Γκόλγκαρη & Βασίλη Μαστοράκη και η Σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα γνωστών κλασικών συνθετών, καθώς και αποσπάσματα από το "Άξιον Εστί", του Μίκη Θεοδωράκη.

Ώρα Έναρξης: 20.00
με Είσοδο Ελεύθερη,
στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου & Προύσσης)

eep logo