Βραδιά όπερας στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

opera book

Την Παρασκευή 18 Μαΐου με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

 

Θέμα του φετινού εορτασμού «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό»

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων στην προσπάθεια να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία καθιέρωσε από το 1977 την 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Για τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το ICOM έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας στο πλαίσιο του εορτασμού διοργανώνει την Παρασκευή 18 Μαΐου δύο εκδηλώσεις με πολλή μουσική διοργανώνονται από τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Στην πρώτη εκδήλωση (ώρα έναρξης 7 μ.μ.) συμμετέχουν οι σπουδαστές του παραρτήματος Πειραιά του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, που δίνουν την ετήσια συναυλία τους.

Στις 8.30 μ.μ. προσκαλείται το κοινό σε μία ξεχωριστή Βραδιά όπερας με αποσπάσματα από τις όπερες Κάρμεν του Μπιζέ και Λα Μποέμ του Πουτσίνι με τη μεσόφωνο Ελένη Δάβου, την ομάδα μελοδραματικής του Ωδείου Φίλιππος Νάκας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Σταμάτη Μπερή και τους πιανίστες Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου και Μανώλη Παπασηφάκι.
Η βραδιά διοργανώνεται με την ευκαιρία των εγκαινίων της μόνιμης έκθεσης έργων του σκηνογράφου Πάνου Αραβαντινού και του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Μετά το πέρας της βραδιάς θα ακολουθήσει ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης από τη μουσειολόγο της Πινακοθήκης Αθηνά Πάνου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

cotommatae