Συνεχίζεται η αναδρομική έκθεση του Μιχάλη Νικολινάκου

nikolinakos painting

Στην Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας - Αγ.Ι.Ρέντη

Συνεχίζεται η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Νικολινάκου μέχρι και την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 στην Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη «Ντίνος Κατσαφάνας».

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν αντιπροσωπευτικά έργα από όλες τις περιόδους του Μιχάλη Νικολινάκου σε λάδι, ακουαρέλα, μελάνι και χαρακτικά, καθώς και μία επιλογή από εικονογραφικές και γραφιστικές του δημιουργίες.

Ο Μιχάλης Νικολινάκος διαθέτει ένα ευρύ γραφιστικό έργο με εικονογραφήσεις διηγημάτων για λογοτεχνικά περιοδικά, εκλαϊκευμένα επιστημονικά περιοδικά, εξώφυλλα βιβλίων, κά., με τα οποία ασχολήθηκε συστηματικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει διακριτό το ιδιαίτερο ύφος του καλλιτέχνη, το οποίο και σημάδεψε την εμφάνιση του λογοτεχνικού βιβλίου των δεκαετιών του ΄50, του ΄60 και του ΄70, με τρόπο ώστε η συλλογική μας μνήμη να του οφείλει πολλά.

Ένας ακόμη τομέας, τον οποίο ο Μιχάλης Νικολινάκος χαρακτήρισε με το οξύ και νευρώδες σχέδιό του, είναι εκείνος του πορτραίτου-σκίτσου, περιγραφικού ή γελοιογραφικού, όπου μέσα από την γρήγορη και ελλειπτική γραφή του αποτύπωσε την φυσιογνωμία και τον χαρακτήρα της μορφής εκατοντάδων προσωπικοτήτων Ελλήνων και ξένων της μεταπολεμικής εποχής.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έκθεσης πραγματοποιούνται ξεναγήσεις σε προγραμματισμένες ημερομηνίες:

Κυριακή 6 Μαΐου, 12.00
Τετάρτη 9 Μαΐου, 18.30
Τετάρτη 16 Μαΐου, 19.00 (διάρκεια: 30΄)
Κυριακή 20 Μαΐου, 12.00
Κυριακή 27 Μαΐου, 12.00

Για περισσότερες πληροφορίες : http://pinakothiki-nikaiarentis.gr/

cotommatae