Μια μοναδική εμφάνιση του Nikea Guitar Ensemble στην Κύπρο

NIKEA GUITAR ENSEMBLE 2

Συναυλία του πολυβραβευμένου Πειραιώτικου Κιθαριστικού σχήματος στην Λευκωσία

 

Μία ακόμη μοναδική εμφάνιση για το πολυβραβευμένο Nikea Guitar Ensemble - Κιθαριστικό Σύνολο Νίκαιας, που θα εμφανιστεί την Παρασκευή 27 Απριλίου, στην κορυφαία Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κύπρου, "Παλλάς" στην Λευκωσία.

To Nikea Guitar Ensemble, αποτελείται κυρίως από σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη και Σολίστ από την Νίκαια και τις άλλες περιοχές του Πειραιά.

Υπεύθυνος Διδασκαλίας και Καλλιτεχνικής Επιμέλειας του Συνόλου, είναι ο καταξιωμένος Νικαιώτης Κιθαριστής, Αντώνης Μυτακίδης.

Σολίστ είναι οι επίσης Νικαιώτες διεθνούς φήμης κιθαριστές, Στέλιος Γκόλγκαρης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας - Αγ. Ι.Ρέντη), Γιώργος Γκόλγκαρης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων) και Ηλίας Διαμαντάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής), Καθηγητές Κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας - Ρέντη.
Στην συναυλία συμμετέχουν ακόμη οι νεαροί βραβευμένοι σε διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας Δήμητρα Γιάννου (Απόφοιτος Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας - Ρέντη), Δημήτρης Σταυρόπουλος (Απόφοιτος Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας - Ρέντη), Δανάη Τζούμπα και Δαμιανός Γεωργιάδης.

To Nikea Guitar Ensemble έχει βραβευθεί σε σημαντικές κιθαριστικές διοργανώσεις, όπως στο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, στο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου - Μαγνησίας, στην Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού κ.α
Έχει προσκληθεί και έχει συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κιθάρας, Μπλόκου Κοκκινιάς, Πειραιά, Αττικής, Πελοποννήσου, Αμφίκαιας, Βόλου - Μαγνησίας, Καρδίτσας, Ιονίων Νήσων καθώς και στην Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού.

Επιπλέον, πραγματοποίησε εμφανίσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην Ελληνική Τηλεόραση, ενώ όλα τα μέλη του έχουν συμπράξει με την Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα στις συναυλίες της, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Ηρώδειο.

Είναι ένα από τα τρία Κιθαριστικά Σύνολα του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και είναι το πιο πολυβραβευμένο και διάσημο σύνολο της Ελλάδας.

cotommatae