Zeitgeist Addendum από το Λιμάνι της Αγωνίας

zeitgeist addendum

Η Ομάδα Πολιτισμού του Λιμανιού της Αγωνίας διοργανώνει προβολή του ντοκιμαντέρ Zeitgeist Addendum, την Παρασκευή 27 Μαρτίου, στις 8.45 το βράδυ, στο Στέκι (Ελ. Βενιζέλου και Πραξιτέλους 78, στον Πειραιά)
Η σκηνοθεσία είναι του Peter Joseph.

Ένα ντοκιμαντέρ εξαιρετικά επίκαιρο και σημαντικό για να καταλάβουμε τη βάση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τον μηχανισμό «δημιουργίας» χρήματος που οδηγεί αναπόφευκτα στη δημιουργία χρέους και τη χρεοκοπία. Η ταινία επιχειρεί να εντοπίσει τις ρίζες της κοινωνικής διαφθοράς μέσα στο υπάρχον νομισματικό σύστημα. Όμως, δεν μένει εκεί, αφού προτείνει παράλληλα ένα εναλλακτικό κοινωνικό μοντέλο, το οποίο βασίζεται στην αέναη και δωρεάν παραγωγή ενέργειας (μέσω των Ανανεώσιμων Πηγών), ένα τεχνολογικό επίτευγμα το οποίο θα μπορούσε να συμβεί άμεσα, αρκεί να το θελήσει η ανθρωπότητα. Θεμελιώδης αρχή του μοντέλου που προτείνει είναι η ισότητα των ανθρώπων ενώ η οικονομία του χρήματος δίνει τη θέση της σε μια οικολογική οικονομία, θεμελιωμένη στους φυσικούς πόρους. Μια αχρήματη κοινωνία είναι εφικτή, η οποία θα λειτουργεί με άλλους κανόνες που θα εξαλείφουν τους ανταγωνισμούς. Η πρόταση είναι γνωστή με τον όρο «Venus Project» και φέρει την υπογραφή του οραματιστή Ζακ Φρέσκο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθούν τρόφιμα διαρκείας για το πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης του Λιμανιού της Αγωνίας. Υπάρχει ανάγκη για γάλα εβαπορέ και ζάχαρη.

eep logo