Στέλλα Βεϊνόγλου: Μια ζωή σαν παραμύθι…

veinigou stella

Από την ψυχική υγεία στο Θέατρο της Κολωνίας

 

H Στέλλα Βεϊνόγλου ανήκει στην μεγάλη οικογένεια των νέων ανθρώπων οι οποίοι μέσα στην Ελλάδα της κρίσης εγκατέλειψαν τη χώρα τους αναζητώντας τη ζωή τους αλλού…

Η Στέλλα ταλαντούχα, όμορφη με όνειρα και σπουδές στην ψυχική υγεία αποφάσισε να φύγει στη Γερμανία. Μια απόφαση καθόλου τυχαία καθώς η καταγωγή της μητέρας της – Κολωνία – έμοιαζε «να την τραβά από το μανίκι».

Στη Γερμανία λοιπόν έφτασε ένα καλοκαίρι πριν 3,5 χρόνια χωρίς να ξέρει γλώσσα και χωρίς ιδιαίτερες σχέσεις. Πρώτο βήμα να δουλέψει, να βγάλει κάποια χρήματα και μετά να γυρίσει στην Ελλάδα συνεχίζοντας τις σπουδές της, σαν σύμβουλος ψυχικής υγείας.
Και ξαφνικά όλα άλλαξαν….

Η Στέλλα Βεϊνόγλου, το κορίτσι από το Νέο Ηράκλειο είδε τη ζωή της να μεταμορφώνεται… Οι δυσκολίες την έκανα πιο δυνατή και η παλιά σχεδόν παιδική αγάπη της για το θέατρο ήρθε και την συνεπήρε.

Μπορεί όλα να ξεκίνησαν σαν παραμύθι, σαν παιχνίδι. Η Στέλλα έμαθε την γλώσσα και παράλληλα «χτύπησε» την πόρτα μιας σχολής θεάτρου.
Γιατί όπως λέει η Στέλλα στόχος μου ήταν πάντα να βρω τι με κάνει ευτυχισμένη. Η στιγμή που είμαι πάνω στο σανίδι και νιώθω όλη την ενέργεια των θεατών είναι μια στιγμή έντονης ευτυχίας για εμένα

Σήμερα δουλεύει ως ηθοποιός σε ένα από τα σημαντικότερα θέατρα της Κολωνίας, συνεχίζει τις σπουδές της στην υποκριτική και ονειρεύεται ….
να μπορέσω μέσα από την υποκριτική να κάνω τον κόσμο να σκεφτεί λίγο διαφορετικά, ειδικά σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και την αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής.
Κανείς δεν είπε ότι η ζωή είναι εύκολη ή ότι αποτελείται μόνο από ευτυχία και όμορφες στιγμές...το θέμα είναι όμως να μπορέσει κάποιος ακόμα και στις άσχημες στιγμές, να δει το όμορφο, το μαγικό. Αυτό θα ήθελα κάποτε να πετύχω μέσα από την τέχνη ,όσο ρομαντικό και αν ακούγεται.

Η Στέλλα Βεϊνόγλου έχει ήδη τη δική της θεατρική διαδρομή. Έπαιξε στο θεατρικό έργο “ΕUREXIΤ” του Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Παπακοστώπουλου τον ρόλο της αγανακτισμένης Ελληνίδας, όπως και τον ρόλο της τρελής-κυκλοθυμικής μάγισσας στις “3 μάγισσες” σε σκηνοθεσία της Helena Aljona.
Συμμετέχει στην ιντερνετική σειρά “Millennials”, η οποία ασχολείται με τα θέματα των νέων στις μέρες μας όπου ερμηνεύει τον ρόλο της Callista, μιας κοπέλας, η οποία φεύγει από Ελλάδα και πάει στη Γερμανία για να σπουδάσει υποκριτική, αλλά μπλέκει σε μία σχέση με δύο άντρες.
Εκτός από το θέατρο, φτιάχνει δικές της χορογραφίες σε στυλ Burlesque και Latin και σχεδιάζει σκηνικά για τα θεατρικές παραστάσεις.

eep logo