Τιμητική εκδήλωση για τον μεταφραστή του «Μορμόλη» Παναγιώτη Σκούφη

mormolis

Από τον Δήμο Κορυδαλλού - Τελευταίες παραστάσεις από το Θεατρικό Σπουδαστήρι, στις 3 & 4 Φεβρουαρίου

 

Τιμητική εκδήλωση για τον μεταφραστή του «Μορμόλη» Παναγιώτη Σκούφη, οργανώνει ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού, στο πλαίσιο των τελευταίων παραστάσεων του έργου το οποίο παρουσίασε με εξαιρετική επιτυχία το Θεατρικό Σπουδαστήρι του Δήμου σε σκηνοθεσία Τάκη Λιατζιβίρη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο - αίθουσα Πλειάδες, στις 6 μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση του τιμώμενου συγγραφέα με το κοινό.

Ο Παναγιώτης Σκούφης, διαπρεπής νομικός, πολυγραφότατος συγγραφέας, άριστος μεταφραστής θεατρικών έργων, νομικών και κοινωνιολογικών συγγραμμάτων, απέδωσε με εξαίρετη ζωντάνια στη γλώσσα μας το θεατρικό έργο του Ράινερ Χάχφελντ το οποίο από το 1973 που πρωτοπαρουσιάστηκε είναι διαρκώς στην επικαιρότητα, κερδίζοντας τις καρδιές των μικρών και των μεγάλων του φίλων.

Η υπόθεση
Τί θα ήταν ο κόσμος δίχως την φαντασία των παιδιών; Άδειος, χωρίς πιθανότητα εξέλιξης. Κενός από νέες ιδέες. Θα ήταν- ίσως- ένα άδειο κουτί. Ένα άδειο ξύλινο κουτί. Μα, για στάσου...
Πόσο άδειο μπορεί πραγματικά να είναι ένα άδειο κουτί όταν το αγγίζει η φαντασία των παιδιών; Όταν του δίνει όνομα και νόημα; Ο Μορμόλης θα μπορούσε να είναι ένα παραμύθι, αλλά δεν είναι. Θα μπορούσε να είναι μια παιδική ιστορία, αλλά δεν είναι. Θα μπορούσε να είναι η ζωή μας, ή μέρος αυτής. Αλλά ούτε κι αυτό είναι. Διότι, ο Μορμόλης είναι ο Μορμόλης! Επιβάλλεται και ανατρέπει. Γίνεται στοιχειό, γίνεται ήρωας. Μα πάνω από όλα γίνεται ιδέα. Κι από μια ιδέα ξεκινούν όλα, σωστά; Λοιπόν... Ας παίξουμε!

Συντελεστές
Χορογραφίες: Αφροδίτη Καλαφάτη, μουσική επιμέλεια: Κωστής Αλέξης, σκηνικά/κοστούμια: Δήμητρα Παπαδημητρίου, ζωγραφική σκηνικού: Πασχαλιά Ζαπάλτα, αφίσα /πρόγραμμα: Δήμητρα Παπαδημητρίου. Ευχαριστούμε τον κύριο Νικόλα Ιωσηφίδη για την υποστήριξη και την πολύτιμη βοήθεια του στην κατασκευή των σκηνικών.

Και οι δύο παραστάσεις, Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθούν στις 6 το απόγευμα.

Παίζουν:
Μάντα: Βάσια Ακαρέπη- Δήμητρα Παπαδημητρίου- Νίκη Πολυγένη
Ρίκης: Ελίνα Αναστοπούλου- Γεωργία Σταμέλου
Θείος: Κώστας Παπανδρέου- Ειρήνη Τσίχλη
Θεία: Φωτεινή Αυγερινού- Ανθή Λειβαδά
Μπουρίνιας: Αντώνης Κασιμάτης- Ανδρονίκη Μύγια
Τεχνικός της τηλεόρασης: Κωνσταντίνα Σαχατίτ
Αστυφύλακας: Γιάννης Δήμου- Μανώλης Σαρρής
Δήμαρχος: Αντώνης Κασιμάτης- Ανδρονίκη Μύγια
Στρατηγός: Γιάννης Δήμου- Λευκή Μοτσοβολέα
Υπουργός: Λευκή Μοτσοβολέα- Κωνσταντίνα Σαχατίτ
Αφηγητής: Λευκή Μοτσοβολέα
Βασιλίας: Κώστας Παπανδρέου- Ειρήνη Τσίχλη
Βασιλοπούλα: Βάσια Ακαρέπη- Δήμητρα Παπαδημητρίου- Νίκη Πολυγένη
Δράκος: Ανδρονίκη Μύγια- Κωνσταντίνα Σαχατίτ
Μάγισα / γριά: Φωτεινή Αυγερινού- Ανθή Λειβαδά
Παλικάρι: Γιάννης Δήμου
Γκρινιάρης: Αντώνης Κασιμάτης- Ανδρονίκη Μύγια.

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ