«Καταθέσεις Πολιτισμού» στην Τράπεζα της Ελλάδος

trapeza tis ellados esoteriko

Κύκλος εκδηλώσεων στο πλαίσιο της συμβολής της ΤτΕ στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας

Η Τράπεζα της Ελλάδος συνεχίζει, για τρίτη συνεχή χρονιά, τον κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο «Καταθέσεις Πολιτισμού», στο πλαίσιο της συμβολής της στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας.

Το 2018 συμπίπτει με τη συμπλήρωση 90 ετών από την έναρξη λειτουργίας της Τραπέζης, το 1928, και γι' αυτό η θεματική είναι σχετική με την περίοδο του Μεσοπολέμου, στους τομείς της Ιστορίας, της Αρχιτεκτονικής, της Τέχνης και των Γραμμάτων.

Την έναρξη των ομιλιών θα κάνει στις 31 Ιανουαρίου ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Γιώργος Θ. Μαυρογορδάτος. Η ομιλία του θα έχει θέμα «Ο Εθνικός Διχασμός, οι επιχειρηματίες, οι τράπεζες».

Θα ακολουθήσει, στις 28 Φεβρουαρίου, ομιλία του καθηγητή της Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Παναγιώτη Τουρνικιώτη, με θέμα «Το μοντέρνο πνεύμα στην αρχιτεκτονική του εικοστού αιώνα».

Στις 28 Μαρτίου, ο ακαδημαϊκός Άγγελος Δεληβορριάς θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Πουρνάρα με θέμα «Η αποτίμηση της προσφοράς της Γενιάς του '30 σήμερα».

Στις 25 Απριλίου, ο δημοσιογράφος και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Νίκος Μπακουνάκης θα μιλήσει με θέμα «Τύπος και λαϊκισμός στον Μεσοπόλεμο».

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του κεντρικού καταστήματος της Τραπέζης της Ελλάδος (2ος όροφος) στην Αθήνα, στις 6 το απόγευμα.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας

 

eep logo