“URBAN TIMES”

TRENDY BEAR COFFE TIME

Έκθεση έργων κολάζ σε χαρτί και photo shop της Μαρίνας Πετρή στο BIG bar

 

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 8 το απόγευμα στο BIG bar στην περιοχή Τεχνόπολις (Φαλαισίας 12 στην Αθήνα) θα εγκαινιαστεί έκθεση έργων κολάζ σε χαρτί και photo shop της Μαρίνας Πετρή. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου 2017.

Η Μυκονιάτησα, Μαρίνα Πετρή, αναζητά την έκφραση αυτή τη φορά σε τεχνικές κολάζ και photo shop εκτυπώσεις σε πλεξιγκλάς αποδίδοντας τα χρόνια της βιασύνης μιας επιλεγμένης ζωής URBAN από τα μέσα με τέλη του προηγούμενου αιώνα.
Ό,τι ξεβράζεται βίαια σα σκουπίδι του προηγούμενου αιώνα είναι η ζωή που φτιάξαμε και φυλακισμένοι σε αυτή σήμερα είναι ένα αγαπημένο vintage. Όμως μέσα σε αυτό φτιάχνουμε φαντασιώσεις και τα βλέμματα των ανθρώπων αναζητούν την αρχή όλων, τον Έρωτα, όπως τον περιγράφει στη Θεογονία ο Ησίοδος.

Το ασπρόμαυρο στοιχείο και το κόκκινο της βαθειάς γνώσης επικρατούν στα έργα της ζωγράφου. Τα ποπ αρτ χάρτινα κολάζ με κάποιες χρωματικές χειρονομίες από μολιβοχρώματα ή ακριλικά χρώματα θα έρθουν σε μια κωμική αντίθεση με παλιομοδίτικες κορνίζες … εικόνες με μνήμη κλασικών στοιχείων, αλλά που στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο παλιά και θα τυπωθούν σε ένα σκέτο βιομηχανικό πλεξιγκλάς.

Αυτά έχουν υπάρξει, είναι το τώρα, για κάποιους ένα μέλλον και εμείς μέσα σε αυτό, όπως στους στίχους των Queen στο "Bohemian Rhapsody’’
Is this the real life? Is this just fantasy?
Caught in a landslide, no escape from reality
Open your eyes, look up to the skies and see
I'm just a poor boy, I need no sympathy
Because I'm easy come, easy go, little high, little low
Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me…

Πληροφορίες :
Big bar Athens
Falesias 12, Athina 118 55

eep logo