«Υπομονή», λέει ο δήμαρχος!

moralis giannis

Την άποψη ότι ο Πειραιάς, το λιμάνι και οι παραλίες του έχουν πραγματικά τεράστιες προοπτικές αναπτυξης, με το επενδυτικό ενδιαφέρον από ξένους ήδη να εκδηλώνεται έντονα, εξέφρασε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Δημοτικό Θέατρο εν όψει του East Med Yacht Show 2017.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του Portnet για το τι διαφορετικό και αισθητά βελτιωμένο στην πόλη θα μπορούσε να δει ένας επισκέπτης που θα κατέβει τον Μάιο στην έκθεση των yachts στη Μαρίνα Ζέας σε σχέση με πέρυσι, ο Γιάννης Μώραλης απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: Τίποτα! Πρόσθεσε μάλιστα ότι κάποια σημεία που έχουν να κάνουν κυρίως με τα έργα του τραμ ίσως είναι φέτος πιο προβληματικά για την καθημερινότητα στον Πειραιά. Πλην όμως, συνέχισε ο Γιάννης Μώραλης, «έχουμε φάει τον γάιδαρο και μας έμεινε η ουρά».

Πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη, πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει νόημα να ανακυκλώνουν και να αναδεικνύουν συνεχώς την προβληματική καθημερινότητα στην πόλη, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά σε ανώνυμα σχετικά δημοσιεύματα. Αντίθετα, υπογράμμισε ο Γ. Μώραλης, έχει την αξία του να βλέπει κανείς σε ένα στρατηγικό βάθος, αναδεικνύοντας πχ. τις δύο χρηματοδοτούμενες από την Περιφέρεια αναπλάσεις, στον Άγιο Διονύσιο και στο Τουρκολίμανο, ή το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για τον Πύργο, σε μια προοπτική πολλαπλών μικτών χρήσεών του.

 

eep logo