Το Συριζαίικο παζλ της Β’ Πειραιά...

vouli aristera

Σε ότι αφορά τις εύλογες (;) εσωκομματικές κόντρες μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Πειραιά τα πράγματα είναι ίσως πιο απλά, απ’ ότι στην Α’ Πειραιά.
Ο από το 1993(!) μέχρι το 2015, σταθερά πρώτος, Π. Λαφαζάνης, ανεχώρησε για την ΛΑΕ αφήνοντας πίσω του τι; Όχι πάντως τον Π. Βίτσα που είναι μεν κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, άσχετος με την περιοχή, υπουργός αναπληρωτής Άμυνας, πρώτος στην λίστα της Β’ Πειραιά, χωρίς σταυρό στην λίστα τον Σεπτέμβριο του 2015, αλλά «φυγάς» στην Ελευσίνα για να εκλεγεί σύνεδρος στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος. Το κενό υφίσταται κι ο Βίτσας δεν αναμένεται να είναι υποψήφιος στην Β’ Πειραιά, απλούστατα γιατί γνωρίζει ότι δεν θα εκλεγεί.
Ο πρώην εξωκοινοβουλευτικός υπ. Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης (έλκων την καταγωγήν από τη Νίκαια) θέλει να δώσει την μάχη. Πλήν όμως η πραγματική μάχη θα δοθεί μεταξύ της Νίνας Κασσιμάτη και της Εύης Καρακώστα. Η νεότερη και προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ Νίνα, «ρίχνει» κάποιες χιλιάδες ψήφους στην υποστηριζόμενη, πλέον, από το «βαθύ» ΣΥΡΙΖΑ «κινηματική», κατά το παρελθόν, Εύη. ’Ολα αυτά βεβαίως, βάσει των δεδομένων του Ιανουαρίου του 2015. Όταν ομοθυμαδόν οι παλιοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ μετακινήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Στις επόμενες εκλογές από αυτή την «κληρονομιά» που ανέδειξε τη Νίνα Κασιμάτη, άραγε, τι θα μείνει; Κι ακόμη πόση ισχύ θα διατηρήσει το «βαθύ ΣΥΡΙΖΑ» ώστε να εξασφαλίσει μια θέση στην Βουλή για την Εύη Καρακώστα;

eep logo