Ο Σαρωνικός στηρίζει Αβραντίνη

1 avrantinis saronikos

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η σύνθεση του κοινού που κατέβηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά την Τρίτη το απόγευμα για να παρακολουθήσει την παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Αβραντίνη «Εκπαίδευση: Ελεύθερη επιλογή ή μια γάτα που γαυγίζει».

Εκτός από τον πρώην υπουργό και δήμαρχο Ανδρέα Ανδριανόπουλο που συμπαρουσίασε το βιβλίο, τον συγγραφέα, αντιπρόεδρο της «Δράσης» και υποψήφιο βουλευτή, τίμησαν με την παρουσία τους μια σειρα από στελέχη που είναι γνωστα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά για την διαδρομή τους στον χώρο του πολιτικού φιλελευθερισμού.

Μεταξύ άλλων, οι εικονιζόμενοι πρώην δήμαρχοι Πόρου και Ύδρας, Σπ.Σπυρίδων και Κ.Αναστασόπουλος που περιβάλλουν στην φωτογραφία τον συγγραφέα, ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Π.Φασούλας, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Κουλιζάκος, οι επιχειρηματίες Γιώργος Δημητρίου και Πέτρος Αρβανίτης, οι δημοσιογράφοι Ν.Σακελλαρόπουλος, Τ.Βασιλάκης, Δ.Γουσέτης, Ν.Ανανιάδης, Π.Ξανθίδης, Δ.Καπράνος, Γ.Χάλαρης, η συνδικαλίστρια Ρία Κούβαρη, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Π.Κουβάτσος.

Την εκδήλωση προλόγισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά Ειρήνη Νταϊφά, που υπογράμμισε τη σημασία της εκπαίδευσης για την ανάπτυξη και τελικά την έξοδο από την κρίση.

Όπως σχολίασε παραβρισκόμενος, αν η παρουσία όλων αυτών στην παρουσίαση ενός βιβλίου μετουσιωθεί σε πολιτική στήριξη, τότε η εκλογή του Τ.Αβραντίνη με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην «δύσκολη» Α’ Πειραιά πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανή.

eep logo