Γιώργος Ιωακειμίδης – Ντ’ Αρτανιάν!

1 ioakeimidis stavroforosΌταν είσαι επιτυχημένος δήμαρχος και ταυτόχρονα ισχυρή προσωπικότητα, όπως ο Γιώργος Ιωακειμίδης του δήμου Νίκαιας- Ρέντη μπορεί να ντυθείς στο καρναβάλι του δήμου σου. Πίσω από την εμφάνιση αλά Ντ’ Αρτανιάν, που εντυπωσίασε, όμως κρύβεται ένα ενδιαφέρον κεφάλαιο τοπικής μικροιστορίας.
Ο Γ. Ιωακειμίδης εκλέχτηκε δήμαρχος Ρέντη το 1994 (ήταν δημ. Σύμβουλος από το 1978).  Τότε είχε ήδη καθιερωθεί το Καρναβάλι του Μοσχάτου, στον διπλανό δήμο. Θέλησε να καθιερώσει κι αυτός καρναβαλικές εκδηλώσεις στο δήμο του. Μάλιστα όταν συνομιλητές του της εποχής προσπάθησαν να τον αποτρέψουν με ευλογοφανές σκεπτικό ότι θα φανεί ως αντιγραφή της επιτυχίας του γείτονα, εκείνος επέμεινε υποστηρίζοντας ότι το Καρναβάλι του Ρέντη θα είναι διαφορετικό. Και όντως 23 χρόνια μετά όχι μόνο είναι καλύτερο και με μεγαλύτερη ίσως απήχηση από το γειτονικό του Μοσχάτου.
Αλλά, κάτι που δεν είναι ευρύτερα γνωστό, είναι κερδοφόρο! Διότι η σχετική δημοτική εταιρεία κατασκευάζει μόνη της άρματα τα οποία τις επόμενες χρονιές ενοικιάζονται σε δήμους όλης της χώρας, αποφέροντας ένα σημαντικό έσοδο. Αν προσθέσει κανείς τις διάφοριες χορηγίες, λάβει υπ’ όψιν του γεγονός ότι στην εν λόγω δημοτική εταιρεία απασχολούνται για την κατασκευή των αρμάτων κάτοικοι (σε μια εξαιρετικά υψηλής ανεργίας περιοχή), ενώ με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις ενισχύεται και η τοπική οικονομία αντιλαμβάνεται ότι ο Γιώργος Ιωακειμίδης – ντ’ Ατανιάν έχει κάθε λόγο να χαμογελά...

eep logo