Ψάχνονται...

1 thinking

Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ επίσημα να ξορκίζουν το ενδεχόμενο εκλογών αλλά στην πραγματικότητα ετοιμάζονται για το ενδεχόμενο. Το λιμάνι δε, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Και οι δύο περιφέρειές του αποτελούν αντικείμενο ιδιαίτερης ... μελέτης. Κι αυτό διότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 έδωσαν επτά (!) βουλευτές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πλέον, εφόσον οι δημοσκοπικές τάσεις επιβεβαιωθούν, με τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα, τότε είναι σφόδρα πιθανόν να εκλέξει ακόμη και και μόλις δύο βουλευτές και στις δυο περιφέρειες του Πειραιά. Η προοπτική αυτη περιορίζει τις δυνατότητες ανανέωσης των ψηφοδελτίων, ενώ αυξάνει και τον εσωκομματικό ανταγωνισμό.

Στην μεγαλύτερη Β’ Πειραιά, για παράδειγμα, με πιθανολογούμενη την αποχώρηση Βίτσα (που ήδη θεωρείται «εξαφανισμένος») είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της Νίνας Κασιμάτη και της Εύης Καρακώστα. Από την άλλη πλευρά στην Α’ Πειραιά, όπου χάρη στον εκλογικό νόμο εξελέγσαν τέσσερεις βουλευτές, θεωρείται καθοριστική η παρουσία ή μη του Θοδωρή Δρίτσα στο ψηφοδέλτιο. Αν είναι υποψήφιος εκ νέου, θα εκλεγεί οπωσδήποτε, αλλά τότε ίσως κανένας από τους τρεις επόμενους βουλευτές (Σταματάκη, Δουζίνας, Γεννιά) να μην έχει ελπίδα επανεκλογής. Αν πάλι αποφασίσει να «πάρει σύνταξη», τότε μπορεί να τον ακολουθήσει και η Ελένη Σταματάκη, ενώ δεν φαίνεται άλλη υποψηφιότητα που θα μπορούσε να προσδώσει δυναμική στη λίστα του κυβερνώντος κόμματος.
Δύσκολοι καιροί για αριστερούς «πρίγκηπες»...

eep logo