Δ.Καρύδης: Αρραγές μέτωπο για τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων

1 karydis dimitris

Δυστυχώς πάλι η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά (Πέραμα , Κερατσίνι) έγινε για μια ακόμη φορά το επικέντρο του ρατσισμού, του λαϊκισμού και του διχασμού, σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία μας, με πρωταγωνιστή τον επικεφαλής της εγκληματικής, νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, υπόδικο βουλευτή Λαγό.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που όρθωσαν το ανάστημά τους και συγκρούστηκαν με τις σκοταδιστικές και απάνθρωπες αντιλήψεις των Χρυσαυγητών.
Σε κάθε πολιτισμένη χώρα είναι όχι μόνο αυτονόητο αλλά επιβεβλημένο, το δικαίωμα των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό της σύστημα, να μάθουν τη γλώσσα της (ελληνικά εν προκειμένω) και τον πολιτισμό της.

Αξίζουν επίσης συγχαρητήρια και σε όλους τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης του Πειραιά, που δεν μασούν τα λόγια τους υπο τον φόβο του πολιτικού κόστους και υποστηρίζουν με αποφασιστικό τρόπο το δικαίωμα των παιδιών στη ελληνική παιδεία και τον πολιτισμό.
Σε όλο τον Πειραιά αλλά και σε όλη την Ελλάδα , πρέπει να δημιουργηθεί ένα αρραγές μέτωπο των δημοκρατικών δυνάμεων για την διασφάλιση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων απέναντι σε συνανθρώπους μας, που βρήκαν καταφύγιο στη χώρα μας , για να σωθούν απο τους πολέμους και τη δυστυχία.

Όταν κάποιος πρόσφυγας, μετανάστης γνωρίζει τη γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό σου, τότε εντάσσεται ουσιαστικά στην κοινωνία και γίνεται ο κόσμος μας καλύτερος.

Τα όποια προβλήματα δημιουργούνται, οι όποιες φοβίες υπάρχουν σε ορισμένους καλόπιστους συνανθρώπους μας, πρέπει να λύνονται με διάλογο, πειστικές εξηγήσεις, σχέδιο και κανόνες που πηγάζουν απο ένα σύγχρονο κράτος δικαίου.
Οι τυφλές συγκρούσεις, οι ύβρεις και η δημιουργία μιας εικόνας χάους που καλλιεργείται απο διάφορους σκοταδιστές και δήθεν αγανακτισμένους,πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυστηρό και αποφασιστικό τροπο.

Οι τσαμπουκάδες των υπόδικων Χρυσαυγιτών πρέπει να κτυπηθούν στη ρίζα τους από τις Αρχές, χωρίς δισταγμούς που εμφανίζουν μια ευνομούμενη πολιτεία να είναι αδύναμη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, τους τραμπουκισμους,την βία και αυθαιρεσία.

 

eep logo