Εξαιρετικός Μπακογιάννης!

1 mpakogiannis

Μεγάλη συζήτηση άνοιξε (και) στα social media για την τύχη που θα έπρεπε να είχε το παιδί της συλληφθείσας τρομοκράτισσας Πόλας Ρούπα και του κρατούμενου επίσης τρομοκράτη Γιάννη Μαζιώτη. Κι αυτό γιατί επί ώρες δεν ήταν γνωστό που βρισκόταν (αρχικά στην Ασφάλεια, μετά στο «Παίδων»). Μιλάμε για ένα 6χρονο παιδάκι που εν τω μεταξύ έχει μια γιαγιά και μια θεία πρόθυμες να το αναλάβουν. Αναφέρθηκε δε, μεταξύ άλλων, ότι ο νόμος προβλέπει την αφαίρεση της επιμέλειας ανηλίκου αμέσως σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά είναι «δυσκίνητος» σε ότι αφορά την ανάθεση της επιμέλειας...
Πλην όμως κανείς τέτοιος νόμος δεν εφαρμόζεται π.χ. στην ακραία περίπτωση που δυο γονείς σκοτωθούν, ας πούμε σε ένα τροχαίο. Το παιδί αμέσως θα πάει σε κάποιον στενό συγγενή – και πολύ καλά θα γίνει έτσι.

Αυτόν τον παραλογισμό της «κοινής λογικής» έρχεται να στηλιτεύσει ένας άνθρωπος που είδε τον πατέρα του να δολοφονείται από την 17 Νοέμβρη και που μόνο ως «αριστερό» δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσει κανείς. Τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος δήλωσε ευαθρσώς:
«Όσο αξίζει η Ρούπα να είναι φυλακή, τόσο δικαιούται το παιδάκι της να βρεθεί τώρα στην αγκαλιά της γιαγιάς και της θείας του. Και αφήστε τους να συνεχίζουν να επικαλούνται τις αρχές της δημοκρατίας που οι ίδιοι αιματοκυλούν...»

eep logo