Αντιφάσεις...

1 stamataki eleni

Εισηγήτρια εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ του νόμου που εξισώνει το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών με τον πολιτικό γάμο ήταν η εικονιζόμενη βουλευτής Α’ Πειραιά Ελένη Σταματάκη. Απόλυτα λογικό, καθώς οι απόψεις της επί του θέματος είναι σταθερές και γνωστές εδώ και χρόνια. Τιμητικό θα έλεγε επιπλέον κανείς, αφού το σχετικό νομοσχέδιο έρχεται να δικαιώσει αυτές τις απόψεις.
Αναρωτιέται όμως κάποιος, πως αισθάνθηκε η ίδια ακούγοντας το ομοφοβικό παραλήρημα του κατά τα λοιπά κυβερνητικού εταίρου της Δ.Κατσίκη των ΑΝΕΛ. Κι ακόμη περισσότερο, πολιτικά, πως αισθάνεται η ίδια αλλά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ένα μέτρο σαν κι αυτό (όχι και τόσο... επαναστατικό, αφού αποτελεί συμμόρφωση σε Κοινοτική Οδηγία) υπερψηφίζεται χάριν στην θετική ψήφο της αντιπολίτευσης.
Οι «καταραμένοι» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του «Ποταμιού», αλλά και της ΝΔ το υπερψήφισαν – μέχρι και ο θεωρητικά ακροδεξιός Άδωνις έστειλε επιστολή ότι αν ήταν παρών θα έδινε θετική ψήφο.
Είναι αυτές οι αντιφάσεις της πολιτικής, όπως παραδέχονται πολλοί Συριζαίοι; Ενδεχομένως. Πλην όμως, όταν οι αντιφάσεις αυτές είναι τόσες πολλές και τόσο συχνά επαναλαμβανόμενες, φτάνει κάποια στιγμή που απλώς ακυρώνουν την όποια πολιτική.