Το think και το tank

1 Diamantopoulou Venizelos

Κοινή εκδήλωση για την Παιδεία οργάνωσαν τα think tanks του Ευάγγελου Βενιζέλου και της Αννας Διαμαντοπούλου. Το ενδιαφέρον εκτός από αυτήν καθ’ αυτήν την εκδήλωση αφορούσε φυσικά και την κινητικότητα που παρατηρείται στην ευρύτερη κεντροαριστερά.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Πιέρρος που παρακολούθησε την εκδήλωση σημειώνει :

«Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ πολλοί έλεγαν πως η εκδήλωση θα αναλωθεί σε συζητήσεις για την ίδρυση νέου φορέα, οι διοργανωτές δεν ξέφυγαν καθόλου από το περιεχόμενο της και ως το τέλος της συνέχισαν τον διάλογο για την παιδεία με προτάσεις αλλά και αντιπαραθέσεις. Πάντως στα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν από τον κόσμο πριν και μετά την εκδήλωση οι κουβέντες για την ανάγκη έκφρασης του ευρύτερου προοδευτικού χώρου βρισκόντουσαν στο επίκεντρο, με τους περισσότερους να παρακολουθούν με ενδιαφέρον κάθε πρόταση του Ε. Βενιζέλου και της Α. Διαμαντοπούλου.

Και τα δύο think tank της κεντροαριστεράς πάντως θα συνεχίσουν να διοργανώνουν εκδηλώσεις, καθώς εξελίσσονται με επιτυχία ενώ δεν είναι λίγες φορές που συγκεντρώνουν περισσότερο κόσμο από αυτές των κομμάτων του χώρου.

Χαρακτηριστικός είναι άλλωστε ο διάλογος που είχαν η Άννα Διαμαντοπούλου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο:
«Και καλά, εγώ, εντάξει, είμαι tank. Αλλά να είσαι και εσύ;» είπε χαριτολογώντας ο Ευ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στην Αννα Διαμαντοπούλου η οποία απάντησε λέγοντας: «Εγώ είμαι το think και εσύ είσαι το tank».