Υπόδειγμα!

1 koukoudakis giorgos ydra

Είναι γνωστό ότι σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση της ΠΝΟ, ανεξάρτητα από το δίκαιο που πιθανότατα έχουν οι ναυτικοί, εκείνοι που πρωτίστως πλήττονται είναι οι νησιώτες και δευτερευόντως οι ακτοπλόοι. Οι νησιώτες, όχι μόνο απομακρυσμένων νησιών αλλά ακόμα και του Σαρωνικού, βρίσκονται ξαφνικά αποκλεισμένοι.
Για τα νησιά του Σαρωνικού που υπάγονται διοικητικά στον Πειραιά, οι απεργίες αυτές μετατρέπονται σε ένα μεγάλο βάσανο για τους κατοίκους τους. Μερικές φορές, για κάποια από αυτά – Πόρο, Σπέτσες και Ύδρα – η δια ξηράς επικοινωνία είναι λύση, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, όπως επίσης συμβαίνει. Για τις Σπέτσες που η Κόστα και τον Πόρο που ο Γαλατάς βρίσκονται πολύ κοντά στις ακτές της Πελοπονήσσου, η λύση φαντάζει αυτονόητη. Για την Ύδρα τα πράγματα λίγο δυσκολεύουν, αλλά τα τελευταία χρόνια το λιμανάκι στο Μετόχι δίνει μια λύση.
Τη λύση αυτή κάνει ευκολότερη ο νέος (και νεαρός) δήμαρχος του νησιού Γ.Κουκουδάκης, ο οποίος με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ενημέρωσε τους δημότες του ότι θα ταξίδευε οδικώς από τον Πειραιά όπου βρισκόταν μέσω Μετοχίου πίσω στο νησί του και καλούσε τους τρεις πρώτους συνδημότες του που θα εκδήλωναν ενδιαφέρον να ταξιδέψουν μαζί του. Αναμφισβήτητα, υποδειγματική συμπεριφορά!

eep logo