Η λίστα της ΝΔ στον Πειραιά

1 kalpi

Μπορεί στην κυβέρνηση να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει σενάριο πρόωρων εκλογών. Στη Νέα Δημοκρατία όμως, φαίνεται να υιοθετούν το γνωμικό, σύμφωνα με το οποίο «πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

‘Ετσι, ειδικά για την Α’ Πειραιώς και Νήσων, πέρα από τον βουλευτή Κώστα Κατσαφάδο και τον επιλαχόντα τέως υπουργό Κ.Αρβανιτόπουλο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που φιλοδοξούν να είναι υποψήφιοι στη σχετικά «στενή», αλλά με μεγάλο κύρος, αυτή Περιφέρεια. Το πρώην μοντέλο Νόνη Δούνια – γέννημα θρέμμα Φρεαττυδιώτισσα με καταγωγή από τις Σπέτσες – αλλά και η τ.δημοτική σύμβουλος Ζωή Ρούσσου (με αναλογίες επίσης μοντέλου) είναι δύο από τις κυρίες που φιλοδοξούν να είναι στη λίστα. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαραντάκος ήδη κινείται, ενώ την έκπληξη θα μπορούσε να κάνει, αν τελικά κατέβει στον Πειραιά, ο Τάσος Αβραντίνης από την φιλελεύθερη Δράση, που στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος με το Ποτάμι.

Βεβαίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει να υπάρξει «νέο αίμα» στο ψηφοδέλτιο, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει η «γραμμή» (αν υπάρξει τέτοια) που θα ακολουθήσουν οι τρεις βασικοί πυλώνες πλέον του εκλογικού σώματος στον Πειραιά: η εκκλησία, ο Ολυμπιακός και η εφοπλιστική κοινότητα.

Pin It