Προσγείωση στην πραγματικότητα

1 aeroplano prosgeiosh

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των αποκρατικοποιήσεων στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και στο Ελληνικό. Αυτή τη φορά, απαντώντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στη ΔΕΘ, σχετικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Μάλιστα, για την πώληση του ΟΛΠ στην Cosco, είπε χαρακτηριστικά πως έχουμε «ψήφο εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία, για το λιμάνι του Πειραιά, που θα γίνει το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου». Πρόσθεσε σε ότι αυτό «καταφέραμε στην περίπτωση του Ελληνικού και αυτό θέλουμε να καταφέρουμε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης».

Πόσο διαφορετικά όλα αυτά από το πολύ πρόσφατο παρελθόν που οι αρμόδιοι υπουργοί του έκαναν τα πάντα για να μην προχωρήσουν αυτές οι αποκρατικοποίησεις – για να μην πάμε λίγα χρόνια πιο πίσω, όταν διαδήλωναν κατά της πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αναρωτιέται κανείς όχι μόνο πιο ομαλά θα ήταν τα πράγματα, αλλά και πόσο μεγαλύτερο θα ήταν το κέρδος της ελληνικής οικονομίας, αν η προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα δεν είχε αργήσει τόσο.

eep logo