Τελευταίο αντίο στον Ανδρέα Μπάρκουλη

1 mparkoulis bw

Στις 5.30 το απόγευμα της Πέμπτης από το νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και θαυμαστές θα αποχαιρετίσουν τον τελευταίο ίσως ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου Ανδρέα Μπάρκουλη. Κι αν ευλόγως απορεί κανείς γιατί ο Πειραιώτης γόης Μπάρκουλης δεν κηδεύεται σε νεκροταφείο του Πειραιά, ας ληφθεί υπόψη πως για να γίνει κάτι τέτοιο προσπάθησε η Δημοτική Αρχή Μώραλη. Πλην όμως υπάρχει εισαγγελική απαγόρευση ταφής στο Νεκροταφείο της Ανάστασης και δεν βρέθηκε λύση «φιλοξενίας» του νεκρού σε άλλον οικογενειακό τάφο, ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο θα παρακάμπτονταν η απαγόρευση.
Επιπλέον η οικογένεια δεν ήθελε να ταφεί ο Μπάρκουλης στο νεκροταφείο του Σχιστού – και εδώ που τα λέμε δεν είχε άδικο γι΄αυτό το νεκροταφείο-νταμάρι. Ενώ το Γ’ Νεκροταφείο της Νίκαιας, που αποτελεί εναλλακτική λύση για τους νεκρούς πολλών Πειραϊκών οικογενειών, στην περίπτωση του Μπάρκουλη δεν συζητήθηκε.
Κάπως έτσι, ένας από τους ομορφότερους Πειραιώτες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου αποχαιρετά τα εγκόσμια, μακριά από τον Πειραιά...

eep logo