Συστημικός και... καθυστερημένος

1 tsipras xamogelastos

Συστηματικά καθυστερημένος – για άλλη μια φορά – εμφανίστηκε στην καρδιά του εφοπλιστικού συστήματος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την τελετή των εγκαινίων των Ποσειδωνίων 2016. Είχε αφήσει περίπου μια ώρα να τον περιμένουν οι οργανωτές, καλεσμένοι, αλλά και υψηλοτάτου επιπέδου αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας. Αρκετά νωρίτερα, είχαν φθάσει εκεί, στο εκθεσιακό κέντρο του αεροδρομίου, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης, η Όλγα Κεφαλογιάννη και άλλοι Νεοδημοκράτες παράγοντες, που έγιναν δεκτοί με έκδηλη χαρά – σε βαθμό νοσταλγίας θα έλεγε κανείς – από παράγοντες της εφοπλιστικής κοινότητας. Ίσως γι΄αυτό, πρόσθεσε κάποιος, καθυστέρησε ο Τσίπρας. Για να τους τη σπάσει. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός μίλησε αγγλικά, κάτι που είναι και αξιοπερίεργο, αφού τα αγγλικά του έχουν βελτιωθεί, αλλά δεν είναι και επιπέδου Οξφόρδης.
Κατά τα λοιπά, στα «πολιτικά παραλειπόμενα» των εγκαινίων, πρέπει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρης Δρίτσας δεν ήταν μόνο συνεπής στην ώρα του, αλλά και σε ότι είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς φορούσε γραβάτα, μίλησε ελληνικά, χρησιμοποιώντας διερμηνέα που μετάφραζε στα αγγλικά, ενώ θυμήθηκε να χαιρετίσει από μικροφώνου, μεταξύ των καλεσμένων, και τον πρώην Γενικό Γραματέα του ΙΜΟ Γ.Μητρόπουλο, που ήταν παρών, σημειώνοντας μάλιστα πως είναι «εκ Πειραιώς ορμώμενος».
Αξίζει ακόμη να σημειωθεί, ότι όπως θυμήθηκαν παλαιότεροι ναυτιλιακοί συντάκτες, ο Αλ.Τσίπρας δεν έσπασε το ρεκόρ καθυστέρησης του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος το 2010 ως πρωθυπουργός εμφανίστηκε με καθυστέρηση σχεδόν 2.5 ωρών!
Τέλος, τα στοιχήματα που έπεφταν είχαν να κάνουν κυρίως με το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός που θα εγκαινιάσει τα Ποσειδώνια του 2018 κι αν σπάσει η σχετική παράδοση που έχει χτιστεί από το 2010, βάσει της οποίας κάθε δυο χρόνια στα Ποσειδώνια έχουμε νέο πρωθυπουργό: 2010 Παπανδρέου, 2012 Πικραμένος (υπηρεσιακός), 2014 Σαμαράς, 2016 Τσίπρας.

eep logo