Όταν ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Πειραιά!

poutin

Ίσως να μην έχει προηγούμενο, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι κάτι που δεν συνηθίζεται.Το να αναφέρεται ο Πρόεδρος ενός κράτους κατά τη διάρκεια των επισήμων προσφωνήσεων και αντιφωνήσεων προς τον αρχηγό του κράτους που επισκέπτεται σε έναν Δήμο και να ευχαριστεί μάλιστα την Δημοτική του Αρχή!
Αυτό έκανε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος την Παρασκευή, μιλώντας ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα, ευχαρίστησε τον Δήμο Πειραιά γιατί επέτρεψε στην Ρώσικη Πρεσβεία να κάνει εργασίες συντήρησης και να αναδείξει τα ταφικά μνημεία που υπάρχουν στο Ρώσικο τμήμα του νεκροταφείου της Ανάστασης.
Εκεί υπάρχουν τάφοι σημαντικών ναυάρχων και άλλων ρώσων πολιτών και ήταν κάτι που είχε ζητήσει η Ρώσικη Πρεσβεία από τον Δήμαρχο Γ.Μώραλη. Μάλιστα, η σχετική εισήγηση του Δημάρχου εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά κια πλέον οι Ρώσοι σχεδιάζουν να κάνουν το συγκεκριμένο τμλημα του νεκροταφείου επισκέψιμο για τους ρώσους τουρίστες και να το εντάξουν στις εκδρομές ρώσων τουριστών κρουαζιέρας.
Πάντως οι σχέσεις Πειραιά – Αγίας Πετρούπολης, που είναι αδελφοποιημένες πόλεις, έχουν αναθερμανθεί μετά και την επίσκεψη που πραγματοποίησαν οι Γ.Μώραλης και Π.Κόκκαλης τον περασμένο Νοέμβριο στην ρώσικη μεγαλούπολη και στο πλαίσιο του φετινού «Έτους Ρωσίας» για την Ελλάδα, όπως έχει κηρυχθεί, υπάρχει σχεδιασμός να γίνουν δια΄φορες πολιτιστικές και αθλητικές κοινές εκδηλώσεις στον Πειραιά.

Pin It