Το "Ρολόι" στο νέο δημαρχείο!

Το έναυσμα έδωσε μια ανάρτηση του Πειραιώτη καθηγητή του ΕΜΠ, Νίκου Μπελαβίλα. Εκεί ο -και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019- με έναν σχεδόν υπαινικτικό ύφος προαναγγέλλει ότι βρέθηκαν και διασώθηκαν από φοιτητές του σημαντικά στοιχεία του ιστορικού Ρολογιού, που κατεδάφισε ο δήμαρχος της χούντας Αριστείδης Σκυλίτσης.
Σημειώνει δε ευλόγως ότι το Ρολόϊ δεν μπορεί δυστυχώς να ξαναχτιστεί, μπορεί όμως δια των στοιχείων αυτών να διασωθεί η μνήμη του.

Το Portnet έψαξε την υπόθεση λίγο παραπάνω. Λοιπόν, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης συμφώνησε ότι αυτά τα ευρήματα πρέπει να αναδειχθούν. Κι αφού αυτό δεν μπορεί -λόγω χώρου- να γίνει στο Δημοτικό Θέατρο, μπορεί να γίνει στην είσοδο του νέου δημαρχείου Πειραιά. Το οποίο, η δημοτική αρχή θέλει να δημιουργήσει στο γιαπί της Ραλλείου!
Αμήν και πότε - και για τα δύο: Και την μετατροπή του παλιού κτηρίου σε σύγχρονο και λειτουργικό δημαρχείο και την ανάδειξη των όποιων στοιχείων του Ρολογιού- το οποίο άλλωστε είχε στεγάσει για ένα σημαντικό διάστημα το δημαρχείο της πόλης!

eep logo