Θα μας τρελάνουν οι Κινέζοι!

Στο παρακάτω βίντεο από την Μεγάλη Γέφυρα που συνδέει το Χονγκ Κονγκ με το Μακάο και το λιμάνι του Ζουχάι, πολύ κοντά στο Σενζέν, μπορείτε να δείτε τον Νότη (Αναγνώστη) Ανανιάδη να δίνει συνέντευξη στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι - κάτι λίγα εκατομμύρια το παρακολουθούν.
Στα αξιοσημείωτα της μικρής αυτής συνέντευξης δεν είναι τόσο ότι από ολόκληρη την δημοσιογραφική αποστολή οι Κινέζοι συνάδελφοι - ανεξήγητο γιατί- επέλεξαν τον Πειραιώτη δημοσιογράφο να μιλήσει για το τι τον είχε εντυπωσιάσει μέχρι τότε στην Κίνα. Όσο μια σειρά από άλλα σημεία της συνέντευξης.

  • Πρώτα από όλα ότι τον έβγαλαν στο αγγλόφωνο πρόγραμμα "Voice of Elite"- σιγά την ... ελίτ.
  • Μετά ότι τον αναφέρουν ότι είναι founder του Portnet για το οποίο απλώς γράφει (και μας έχει... πρήξει) ως απεσταλμένος τα "Γράμματα από την Κίνα"- αλήθεια πότε θα τελειώσει αυτό το σήριαλ, Νότη;
    Στην πραγματικότητα ιδρυτής του Portnet ήταν το 2000(!) ο γνωστός Πειραιώτης επιχειρηματίας Μπάμπης Ζαφειρόπουλος και ο Ν. Ανανιάδης πρώτος του αρχισυντάκτης, πριν η πρώτη αυτή ελληνόφωνη ηλεκτρονική εφημερίδα για τη Ναυτιλία και τον Πειραιά αλλάξει ιδιοκτησία κάπου το 2002.
  • Αλλά το κορυφαίο της υπόθεσης είναι τα Αγγλικά του δημοσιογράφου - ο οποίος, σημειωτέον, έχει πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έχει περάσει και από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο!

    Κάπως έτσι δικαιώνεται ο τίτλος του σημειώματος-" θα μας τρελάνουν οι Κινέζοι"!
    Τέλος πάντων, απολαύστε υπεύθυνα...

eep logo