Ο Θεός να μας φωτίσει!

agio fos

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης πενταμελής αντιπροσωπεία της κυβέρνησης συνοδεία ιερέων αναχωρεί το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου για να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, στον Πανάγιο Τάφο, στα Ιεροσόλυμα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη και τους: Όλγα Γεροβασίλη, Κυβερνητική Εκπρόσωπο, Αθανάσιο Μπούρα, Βουλευτή - Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, Ανδρέα Μιχαηλίδη, Βουλευτή -Υπεύθυνο της Βουλής των Ελλήνων στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, Λευτέρη Κρέτσο, Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τον Εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας, κ.κ. Θεολόγο και τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτη Δαμιανό θα μεταβεί στον Ναό της Αναστάσεως για την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός και θα το μεταφέρει στην Ελλάδα.

Η άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Διεθνή Αερολιμένα “Ελ.Βενιζέλος” στην Αθήνα υπολογίζεται στις 18.00 και στο Διεθνή Αερολιμένα “Μακεδονία” στη Θεσσαλονίκη στις 21.00, όπου το άγιο Φως θα γίνει δεκτό, όπως πάντα, με τιμές αρχηγού κράτους. Στις αρχές του 21ου αιώνα, Ο Θεός να μας φωτίσει ή να βάλει το χέρι του...

ΥΓ.
Πάντως ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός και γνωστός ευσεβής Νίκος Φίλης, δεν βρίσκεται στην αποστολή. Ίσως γιατί έχει μείνει σε κάποιους λίγος ορθός λόγος. Κι έτσι ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων εθεάθη με την οικογένειά του ήδη από τη Μεγάλη Παρασκευή στο Λεωνίδιο, από την ευρύτερη περιοχή του οποίου (τα Πελετά πάνω από τα Πούληθρα) κατάγεται.

eep logo