Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στον Πειραιά!

Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει στον Πειραιά την Τετάρτη 17 Απριλίου! Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης καλεί τους δημότες και τους επισκέπτες του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας να τιμήσουν όλοι μαζί το σημαντικό αυτό γεγονός και να χειροκροτήσουν τους λαμπαδηδρόμους που θα περάσουν από κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 19:08 από την πλατεία Ρολογιού στην Ακτή Μιαούλη και θα ακολουθήσει την εξής πορεία: Ακτή Μιαούλη, Σαχτούρη, Λεωφόρος Φρεαττύδος, Μαρίνα Ζέας, Ακτή Μουτσοπούλου, 2ας Μεραρχίας, Ηρώων Πολυτεχνείου, Δημοτικό Θέατρο.

Στο προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Η λαμπαδηδρομία θα συνεχιστεί μετά το πέρας της τελετής μέσω της οδού Βασιλέως Γεωργίου Α, Γρηγορίου Λαμπράκη, Ακτή Μουτσοπούλου, Πλατεία Αλεξάνδρας, Ακτή Κουντουριώτου, Αλεξ. Παπαναστασίου, είσοδος στο Μικρολίμανο από τέρμα Επιδαύρου, Ακτή Δηλαβέρη (προγραμματισμένη άφιξη 21:15).

Την φλόγα θα μεταφέρουν μεταξύ άλλων οι λαμπαδηδρόμοι:
Ηλίας Υφαντής (Παλαίμαχος Διεθνής Έλληνας Ποδοσφαιριστής), Σταυρούλα Αντωνάκου (Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης-Παγκόσμια Πρωταθλήτρια), Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης), Νίκος Γέμελος (Πρώην Ομοσπονδιακός Προπονητής Κολύμβησης), Δρ. Αικατερίνη Βαλασσοπούλου-Imbert (ιατρός γυναικολόγος, Πρόξενος επί τιμή της Ελλάδας στην Λυών, Ιππότης του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής, της Γαλλικής Δημοκρατίας), Αθανάσιος Μπούτσης, (φοιτητής, από τους πρώτους εισαχθέντες σε ΑΕΙ), Σωτήρης Κάκιας (Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά) και ο ίδιος ο Γιάννης Μώραλης ως δήμαρχος θα ανάψει τον βωμό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ο Πειραιάς όμως, θα έχει ακόμα έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, στο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας. Στις 27 Απριλίου και αφού η φλόγα θα έχει ολοκληρώσει το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα, θα αναχωρήσει από τον Πειραιά, το εμβληματικό γαλλικό ιστιοφόρο «Le Belem», προκειμένου να μεταφέρει τη φλόγα στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Μασσαλίας. Είναι η πρώτη φόρα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που η φλόγα θα μεταφερθεί δια θαλάσσης στη χώρα που θα φιλοξενήσει τους αγώνες. Κατά την αναχώρησή του από το λιμάνι του Πειραιά, το «Belem» θα συνοδεύεται και από την Τριήρη “Ολυμπιάς” του Πολεμικού μας Ναυτικού, ως ένδειξη τιμής προς την Ολυμπιακή Φλόγα.

 

eep logo