Η Τασούλα και οι Πειραιώτες

christodoulopoulou tasoulaΗ Τασούλα και οι Πειραιώτες

Συνάδελφοι, που ως φαίνεται δεν γνωρίζουν, γράφουν για το όντως πρωτοφανές γεγονός της σύμπτωσης δύο συζύγων στη θέση αναπληρωτών υπουργών στην ίδια κυβέρνηση: του Θοδωρή Δρίτσα και της Αναστασίας Χριστοδουλοπούλου.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και η Αναπληρώτρια Υπουργός Μετανάστευσης είναι μεν ζευγάρι εδώ και δεκαετίες, πλην όμως αυτόνομες πολιτικές προσωπικότητες μα τη δική τους διαδρομή. Θα έλεγε μάλιστα κανείς ότι η εικονιζόμενη Αναστασία – για τους φίλους της Τασούλα – Χριστοδουλοπούλου είχε ισχυρότερη παρουσία στο χώροι της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, πριν αναδειχτεί βουλευτής ο Θοδωρής Δρίτσας. 

Κατά τα λοιπά, ο Πειραιάς εκπροσωπείται στη νέα κυβέρνηση, εκτός από τους παραπάνω, και με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά και εν τη ευρεία εννοία του «Αιγινίτη», ως κατοίκου στο νησί, Αλέκου Φλαμπουράρη. Στο οποίο νησί της Αίγινας κατοικία διατηρεί και ο νέος Υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης.
Αλλά ακόμη ο Νίκος Χουντής, αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, διατηρεί μια έμμεση σχέση με τον Πειραιά, καθώς, το μακρινό 1996 ήταν υποψήφιος με το Συνασπισμό στην Α’ Πειραιά.

Ίσως μ’ αυτή την έννοια είναι η πρώτη φορά μετά το 1996 και την κυβέρνηση Σημίτη που ο Πειραιάς έχει τόσο σημαντική πρόσβαση στην κυβέρνηση της χώρας. Το αν την εκμεταλλευτεί ή όχι, μένει να φανεί…

Debate Pireas

eep logo