«Αποβολή» για τον Κώστα, «προαγωγή» για την Δόμνα!

Είθισται στον σχηματισμό κυβερνήσεων ο εκάστοτε πρωθυπουργός να λαμβάνει υπόψη του τους τοπικούς συσχετισμούς. Σπάνια θα δει κανείς να μπαίνει στην κυβέρνηση κάποιος που έχει εκλεγεί δεύτερος ή τρίτος και να μην υπουργοποιείται ο πρώτος στην ίδια περιφέρεια.

Τον άτυπο αυτόν κανόνα που ικανοποιεί και τις τοπικές ισορροπίες ακολουθούσε μέχρι και την Τετάρτη το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η πενταεδρική Α’ Πειραιά και Νήσων μάλιστα ήταν μια χαρακτηριστική επιβεβαίωση της λογικής αυτής, μετά τις διπλές κάλπες του 2023. Έτσι, ο «παλιός» (εκλέγεται συνεχώς από το 2012!) Κώστας Κατσαφάδος αναβαθμίστηκε και από υφυπουργός Ναυτιλίας μετακινήθηκε στο υφυπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι 25.305 ψήφοι που συγκέντρωσε στην Α’ Πειραιά και αποτελούν αξιοσημείωτο ρεκόρ για βουλευτή της ΝΔ στην περιφέρεια αυτή, είχαν παίξει προφανώς τον ρόλο τους.
Η Δόμνα Μιχαηλίδου ήταν εξωκοινοβουλευτική υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην πρώτη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019 και στις εκλογές του Μαΐου, την πρώτη φορά που διεκδίκησε σταυρό έλαβε 16.941 ψήφους, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Καθόλου άσχημα για την Α’ Πειραιά, αλλά παρ’ όλα αυτά 8.364 ψήφους πίσω από τον Κ. Κατσαφάδο.

Οι «στοχευμένες αλλαγές» στην κυβέρνηση είχαν ως αποτέλεσμα να μείνει ο Κώστας Κατσαφάδος εκτός κυβέρνησης , την ίδια ώρα που η Δόμνα Μιχαηλίδου αναβαθμίστηκε, αναλαμβάνοντας το κομβικό υπουργείο Εργασίας!
Ποιος είπε ότι τα (πολιτικά) ντέρμπι δεν έχουν ενδιαφέρον και εκπλήξεις στον Πειραιά;

eep logo