Ιεραρχία…

kyritsis green

Ιδιαίτερα συζητήθηκε στο λιμάνι η αποστροφή του εκπροσώπου της κυβέρνησης για το Μεταναστευτικό Γιώργου Κυρίτση σχετικά με το γεγονός ότι οι λιμενικοί ζήτησαν παρέμβαση του Εισαγγελέα σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στο λιμάνι.
Ο Γ.Κυρίτσης είπε, μεταξύ άλλων, ότι το Λιμενικό είναι στρατιωτικοποιημένο Σώμα, έχει την ιεραρχία του και ουσιαστικά υπονόησε ότι οι λιμενικοί πρέπει αν αναφέρονται στους ανωτέρους τους.

Φαίνεται όμως ότι η αντισυμβατική εμφάνιση του Γ.Κυρίτση, με το μούσι και το σκουλαρίκι του, έρχεται σε αντίφαση με μια ρητορική περί ιεραρχίας. Γνωστός παράγοντας της Ναυτιλίας, φίλος της στήλης, με πολιτικές και κυρίως ιστορικές ευαισθησίες, σχολίαζε ότι το να ακούς τον Κυρίτση να μιλάει για στρατιωτική ιεραρχία συναγωνίζεται σε πολιτικό σουρεαλισμό τη συμμετοχή αναρχικών στην δημοκρατική κυβέρνηση της Ισπανίας, κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου.
Εκείνο που δεν γνωρίζουν στο λιμάνι βέβαια είναι ότι ο Γιώργος Κυρίτσης κάλυπτε για πολλά χρόνια το ρεπορτάζ του υπουργείου Άμυνας για την «Αυγή», οπότε είναι εύλογο να έχει γνώση για την λειτουργία της ιεραρχίας σε στρατιωτικά Σώματα.

Πέρα από την πλάκα πάντως, ο Εκπρόσωπος έχει δίκιο, αφού όντως υπάρχει ιεραρχία στο Λιμενικό, πλην όμως υπάρχει και συνδικαλισμός. Και από τη στιγμή που υπάρχουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι, αυτοί όντως μπορούν να προσφύγουν, παρακάμπτοντας την ιεραρχία, στον Εισαγγελέα.

Pin It

eep logo