Ο Πειραιάς ενός από τους καλύτερους σεφ σε Βέλγιο και Λουξεμβούργο!

Την είδηση για τον Γιώργο Αθανασόπουλο που ανακηρύχθηκε ένας από τους καλύτερους σεφ της χρονιάς σε Βέλγιο και Λουξεμβούργο, πιθανόν την διαβάσατε σε κάποιο site.
Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν την σχέση του Γιώργου Αθανασόπουλου με το μεγάλο λιμάνι. Ο βραβευμένος σεφ γεννήθηκε στις Βρυξέλλες από Έλληνες γονείς. Από μόνο του αυτό το γεγονός φυσικά δεν είναι είδηση. Χιλιάδες ελληνόπουλα έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό όπου σπούδαζαν ή εργάζονταν οι γονείς τους. Πλην όμως και οι δύο γονείς του Γιώργου είναι Πειραιώτες! Στη Τζαννή γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατέρας του, Νάσος Αθανασόπουλος. Και στην Καλλίπολη, πολύ κοντά στο παλιό «Μιχαλοπούλειο» σχολείο, η μητέρα του Κατερίνα Τσιρτσίκου, όπου διατηρεί ακόμη πολύ καλά συντηρημένο το πατρικό της σπίτι, στο οποίο διαμένει όταν βρίσκεται στην Ελλάδα.
Καθόλου τυχαία λοιπόν ο βραβευμένος, Γιώργος Αθανασόπουλος λέει ότι «κατάγεται» από την Καλλίπολη, όπου πέρασε ως παιδάκι πολλά καλοκαίρια με τους παππούδες του.
Κι ακόμη, η σχέση του σεφ με τον Πειραιά δεν εξαντλείται στα παραπάνω. Ο πατέρας του, υψηλόβαθμος υπάλληλος της Κομισιόν, επέστρεψε στην Ελλάδα όταν το 2000 ανέλαβε υπουργός Ναυτιλίας ο Χρήστος Παπουτσής. Ανέλαβε στην αρχή σύμβουλός του στο υπουργείο με έδρα το Πασαλιμάνι όταν στεγαζόταν εκεί, στην Γρ. Λαμπράκη. Στη συνέχεια έγινε διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, στήνοντας εξ αρχής την λειτουργία του ως Ανώνυμη Εταιρεία. Σήμερα ο Νάσος Αθανασόπουλος είναι στέλεχος μιας από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες που ασχολούνται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Πλην όμως παραμένει Πειραιώτης και σχεδόν κάθε Σάββατο ή Κυριακή μεσημέρι μπορεί να τον συναντήσει κανείς σε ένα γνωστό στέκι στο κέντρο του Πειραιά, όπου βρίσκεται με φίλους του Πειραιώτες για ένα τσιπουράκι. Επιπλέον, ο πατέρας του σεφ είναι χειμερινός κολυμβητής και επιλέγει τα βράχια της Πειραϊκής, κάπου κοντά στο Μπαικούτσι, για τις βουτιές του ακόμη και σε μέρες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Αλλά και η μητέρα του Κατερίνα Τσιρτσίκου, αν και μόνιμη κάτοικος Βρυξελλών, ως εργαζόμενη στο Ευρωκοινοβούλιο, διατηρεί μια ακόμη - έστω έμμεση ή παράπλευρη - σχέση με τον Πειραιά. Διετέλεσε επί σειρά ετών συνεργάτης αρκετών Ελλήνων ευρωβουλευτών, μεταξύ των οποίων ο Χρ. Παπουτσής, η Μαριλένα Κοππά και ο Μιλτιάδης Κύρκος. Προφανώς ο πρώην αντιδήμαρχος Πειραιά, Πέτρος Κόκκαλης, εκτίμησε την εμπειρία της και έτσι την επέλεξε για συνεργάτη του όταν εκλέχθηκε ευρωβουλευτής το 2019.
Φαίνεται λοιπόν ότι η γνωστή θυμόσοφη φράση δεν ισχύει μόνο για τους Κεφαλλονίτες. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις (και) έναν Πειραιώτη θα βρεις...

eep logo