Τα παιδιά του Πειραιά πρωτεύουν!

Οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά σάρωσαν τα βραβεία στον διαγωνισμό Robo Challenge που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις 18/11/2023.
Ο διαγωνισμός αφορούσε στην κατασκευή ενός ρομποτικού μηχανισμού που θα γυρνά αυτοματοποιημένα και συγχρονισμένα με ένα bookscanner τις σελίδες των παλαιών βιβλίων που θα ψηφιοποιηθούν στα υποθηκοφυλακεία και κτηματολογικά γραφεία της χώρας.
Το 2ο και 3ο βραβείο δόθηκε σε μαθητές του Πειραιά, οι οποίοι σε περιορισμένο χρονικό διάστημα κατάφεραν να δημιουργήσουν την ζητούμενη κατασκευή. Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές της ομάδας ROBION του Προτύπου Γυμνασίου της Ιωνίδειου σχολής και στη ομάδα π rad του MELLON LAB που εδρεύει στον Πειραιά.

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου τίμησε με την παρουσία της τις μαθητικές ομάδες και παρακολούθησε τις ρομποτικές κατασκευές τους και επέδειξε για πολλοστή φορά έμπρακτα το ενδιαφέρον της στην εκπαιδευτική κοινότητα του Πειραιά, με τη συμμετοχή σχολικών μονάδων της ΔΔΕ Πειραιά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Το αποτέλεσμα τη δικαίωσε περίτρανα, αφού οι μαθητές του Προτύπου Γυμνασίου της Ιωνίδειου Σχολής κατέκτησαν την 2η θέση και βραβεύτηκαν από την ίδια!!!

eep logo