Αθλιότητα εις βάρος Μαρκόπουλου και Τραγάκη

Μια πολιτικο-δημοσιογραφική αθλιότητα εις βάρος του βουλευτή της ΝΔ στην Β' Πειραιά, Δημήτρη Μαρκόπουλου, έλαβε χώρα (σε δύο συνέχειες μάλιστα) με φόντο Κλινική Νεφρού που λειτουργούσε χωρίς άδεια στα όρια Κερατσινίου - Νίκαιας.

Ως γνωστόν την παράνομη λειτουργία της εν λόγω κλινικής κατήγγειλε και η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Δευτέρα. Το πολιτικό ενδιαφέρον για την κλινική (που μάλιστα έχει καταγγελθεί και για παράνομη χρηματοδότηση από τον ΟΑΕΔ), έγκειται στο γεγονός ότι ως μέτοχοι της επιχείρησης φέρονται και ο πατέρας και ο αδελφός του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Λιβανού που εκλέχθηκε βουλευτής στην ίδια περιφέρεια.

Ως εδώ, ας πούμε όλα καλά. Μια εφημερίδα βγάζει το σκάνδαλο και το συνδέει πολιτικά με την κυβέρνηση, λόγω της στενής οικογενειακής σχέσης του βουλευτή με τους μετόχους. Η κυβέρνηση καταδικάζει την παράνομη λειτουργία και προφανώς το γεγονός ότι ο ίδιος ο γιατρός - βουλευτής δεν εμφανίζεται ως μέτοχος, τον διασώζει από την διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Η αθλιότητα έγκειται στο γεγονός ότι η εφημερίδα βάζει σε φωτογραφίες δίπλα στον εν λόγω βουλευτή τον Δημήτρη Μαρκόπουλο, αλλά και τον τέως βουλευτή της Β' Πειραιά, Γιάννη Τραγάκη. Οι οποίοι κατηγορούνται ότι προσκλήθηκαν και πήγαν στα εγκαίνια της κλινικής, λες κι έπρεπε να κάνουν ρεπορτάζ για να ελέγξουν αν λειτουργούσε νόμιμα ή όχι.
Κι όταν όλη η Β' Πειραιά γνωρίζει ότι αυτοί δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις με τον (έστω εμμέσως εμπλεκόμενο) βουλευτή και παραβρέθηκαν στα εγκαίνια για λόγους τυπικής ευγένειας.

Τέλος πάντων, οικογενειακή ευθύνη στις δημοκρατίες όντως δεν υπάρχει. Ευθύνη ηθική στις πολιτικο-δημοσιογραφικές αθλιότητες πάντα υπάρχει. Και νόμικες ευθύνες μπορεί να υπάρξουν, αν αποδειχθεί ότι η υπόθεση έχει κι άλλες "ουρές"...

eep logo