Πραγματικός εθελοντής

kokalis petros lefko

Υπάρχει μια άποψη σύμφωνα με την οποία πολλοί «επώνυμοι» πλασάρονται ως εθελοντές κυρίως για να διαφημίσουν το όνομά τους. Αν και στην κρίση του προσφυγικού και τη βοήθεια προς τους πρόσφυγες και μετανάστες όλοι πρέπει να είναι ευπρόσδεκτοι, πόσο μάλλον που οι διασημότητες μπορεί να βοηθήσουν στην ευαισθητοποίηση ευρύτερων ακροατηρίων, υπάρχουν και κάποιοι επώνυμοι που πραγματικά βοηθάνε, όχι απλά με επισκέψεις, αλλά με καθημερινή παρουσία στην πρώτη γραμμή του εθελοντισμού.

Ο Πέτρος Κόκκαλης, με την ιδιότητά του δημοτικού συμβούλου Πειραιά, είναι ένας από αυτούς, έχοντας πάρει επάνω του μέρες τώρα, με τη φυσική του παρουσία στο λιμάνι την συμβολή του Δήμου Πειραιά στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Σε συνεχή επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ.Γαβρίλη, φυσικά με τον Δήμαρχο Γ.Μώραλη, αλλά και με τον λιμενάρχη και εκπροσώπους άλλων αρχών που εμπλέκονται και εθελοντές δίνει καθημερινά ένα τεράστιο αγώνα.

Μάλιστα την Πέμπτη το βράδυ, όπως άλλωστε κατέγραψαν και οι τηλεοπτικές κάμερες, ήταν κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων μεταξύ Αφγανών και Σύρων προσφύγων, προσπαθώντας να χωρίσει τους εμπλεκόμενους. Ήταν προφανώς μια δύσκολη, σκληρή μέρα για τον ίδιο, αλλά ταυτόχρονα έστειλε ένα δυνατό μήνυμα. Όταν ο γόνος μιας από τις πιο εύρωστες οικονομικά οικογένειες της χώρας διαλέγει την «όχθη του καλού» και την υποστηρίζει με την φυσική του παρουσία συνεχώς, μπορεί να ελπίζουμε ότι το καλό έχει δυνατούς συμμάχους και επιτέλους θα νικήσει.

eep logo