Αναζητείται έμπνευση...

Εντάξει, κατά κανόνα, οι τίτλοι των δημοτικών παρατάξεων δεν χαρακτηρίζονται από κάποια ιδιαίτερη έμπνευση. Ένας τίτλος - σύνθημα σε συνδυασμό με τον δήμο κι αυτό είναι όλο. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που ελάχιστοι θυμούνται τον τίτλο του συνδυασμού - σε αντίθεση με τον επικεφαλής του, υποψήφιο δήμαρχο. Και στον δήμο του Πειραιά ισχύει αυτός ο κανόνας - με την εξαίρεση ίσως του κινηματογραφικού "Λιμάνι της Αγωνίας" που άντεξε από το 1998 έως το 2019 - και ίσως το "Πολίτες του Πειραιά" με επικεφαλής τον Κώστα Κωσταράκο, που πάντως μετείχε σε εκλογές μόνο το 1986.

Ο παραπάνω πρόλογος οφείλεται στο όνομα του συνδυασμού του Γιώργου Γαβρίλη. Ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά έλεγε από την αρχή (και το Portnet είχε γράψει σχετικά) ότι θα ήθελε έναν νέο τίτλο. Ο οποίος θα δήλωνε όμως και την "συνέχεια" με το "Πειραιάς για Όλους" του Νίκου Μπελαβίλα.
Κάπως έτσι προέκυψε το "ΑλλάΖΟΥΜΕ τον ΠΕΙΡΑΙΑ για ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ".

Αν προσπεράσει κανείς το ολίγον φλύαρον του τίτλου, θα σταθεί στο εύρημα της πρώτης λέξης: ΑλλάΖΟΥΜΕ!
Ευφυής νεολογισμός, που ήλθε όμως με καθυστέρηση περισσότερο από τέσσερα χρόνια. Διότι από την άνοιξη του 2019, σχεδόν αυτός είναι και ο τίτλος του συνδυασμού του Παντελή Καμμά στο Κερατσίνι - Δραπετσώνα. "Αλλά ζουμε Κερατσίνι - Δραπετσώνα"...

eep logo