Αντίο στον Ηλία Βουγιουκλάκη...

Βουλευτής με τη ΝΔ συνεχώς από το 1974 έως το 1993, στην Β' Πειραιά, όπου μεγάλωσε και έζησε ο Ηλίας Βουγιουκλάκης έφυγε το Σάββατο από την ζωή σε ηλικία 77 ετών.
Μανιάτης στην καταγωγή, παρά την φήμη του "σκληρού δεξιού", που τον συνόδευε έχαιρε εκτίμησης από τους πολιτικούς αντιπάλους της "απέναντι όχθης", που δεν ξέχασαν ότι ως νεαρός δικηγόρος πολλές φορές υποστήριξε αφιλοκερδώς διωκόμενους αριστερούς την περίοδο της δικατορίας.

Άλλωστε η σχετική ανάρτηση του Χρήστου Φωτίου, με την οποία τον αποχαιρέτησε με σεβασμό, είναι χαρακτηριστική.


Φυσικά και το κόμμα του τον αποχαιρέτησε με την εξής ανακοίνωση..... 

Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά τον πρώην Βουλευτή Β' Πειραιά Ηλία Βουγιουκλάκη. Ο Ηλίας Βουγιουκλάκης γεννήθηκε στη Λάγια Λακωνίας το 1945. Σπούδασε πολιτικές και νομικές επιστήμες και υπήρξε κορυφαίος ποινικολόγος. 

Από τα φοιτητικά του χρόνια είχε έντονη συνδικαλιστική δράση ως Πρόεδρος των Λακώνων φοιτητών και της Φοιτητικής Πνευματικής Εστίας Πειραιώς και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών, ενώ έντονη ήταν και η αντιδικτατορική δράση που ανέπτυξε υπερασπιζόμενος δωρεάν άλλους αγωνιστές σε έκτακτα στρατοδικεία. 

Ο Ηλίας Βουγιουκλάκης υπήρξε διαχρονικά ένας πολιτικός με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αγωνιστικότητα, ήθος και σημαντική προσφορά στην παράταξη. Εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής το 1974, ενώ υπηρέτησε την πατρίδα και τους συμπολίτες του από τα έδρανα του Κοινοβουλίου μέχρι το 1993 και το 1994 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. 

Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

 

 

eep logo