Μπλέξανε οι …γραμμές τους!

Για τον δήμο Αθηναίων και την «ωραία ατμόσφαιρα» που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ τα ξέρετε.
Στον Πειραιά η κατάσταση δεν είναι φυσικά η ίδια. Άλλωστε έχουν καταλήξει στην υποψηφιότητα του Γιώργου Γαβρίλη εδώ κι αρκετό καιρό. Πλην όμως ούτε στο λιμάνι τα πράγματα είναι απολύτως ανέφελα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το πρόβλημα εδώ είναι το πώς θα λέγεται ο συνδυασμός - και κατ' επέκταση ποιος θα χαράσσει την πολιτική που θα ακολουθήσει.

Η αρχική βούληση του Γ. Γαβρίλη ήταν το όνομα «Πειραιάς για Όλους» (που διαδέχθηκε το «Λιμάνι της Αγωνίας»), να τροποποιηθεί κάπως ώστε να σηματοδοτεί την διεύρυνση που προσπαθεί να κάνει ο επικεφαλής του συνδυασμού. Φαίνεται όμως ότι υπήρξαν αντιστάσεις και διαφωνίες. Ενώ λοιπόν επρόκειτο να ανακοινωθεί το νέο όνομα, ίσως παραμείνουν στο παλιό - ενώ ακούστηκε και η ιδέα να επιστρέψει ο όρος «λιμάνι» στον τίτλο- πάντως όχι «Λιμάνι της Ελπίδας», όπως είχε προταθεί την ...προπερασμένη δεκαετία.

Θα αναρωτηθεί κανείς τι σημασία έχει τελικά ο τίτλος - και δίκιο θα έχει.
Έτσι κι αλλιώς ο συνδυασμός του Γ. Γαβρίλη θα «αναμετρηθεί» με το ποσοστό που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Πειραιά (17,59%).
Στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις, το 2014 και το 2019, οι δημοτικές κινήσεις που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ έμειναν πολύ κάτω από το ποσοστό του κόμματος σε ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές (λιγότερο από 18% και 15% αντίστοιχα).
Για να δούμε τι θα κάνει ο συνδυασμός του- όπως κι αν λέγεται τελικά - τον Οκτώβριο...

eep logo