Ο …κήπος των containers!

Πως θα φανταζόσασταν ένα Container Terminal; Προφανώς σαν μια «γκρίζα» περιοχή που πλαισιώνει τα χιλιάδες «κουτιά» που περιμένουν να φορτωθούν και να ταξιδέψουν προς το επόμενο λιμάνι του προορισμού τους. Κι όντως έτσι είναι η εικόνα ενός Container Terminal στα περισσότερα λιμάνια του κόσμου.

Με κάποιες όμως «δυνατές» εξαιρέσεις. Όπως είναι – ή τουλάχιστον φιλοδοξεί να γίνει σύντομα- το λιμάνι του Πειραιά. Όποιος επισκεφτεί το Container Terminal του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας θα αντιληφθεί πολύ εύκολα. Για την ακρίβεια, με την πρώτη ματιά.

Βλέπετε, στον τελευταίο όροφο των γραφείων του Container Terminal καλλιεργείται συστηματικά ένας κήπος! Ναι, ένας κανονικός κήπος , ο οποίος δίνει μια καλαίσθητη αύρα σε ένα τοπίο που «κανονικά» θα περίμενε κανείς ότι θα έστεκε μουντό και γκρίζο!

Κάπως έτσι, λοιπόν δικαιούνται τα στελέχη του ΟΛΠ να υπερηφανεύονται ότι το λιμάνι του Πειραιά αναπτύσσεται συνεχώς και ευδοκιμεί με βιώσιμο τρόπο, υιοθετώντας πάντα τις βέλτιστες πρακτικές για τη διατήρηση του περιβάλλοντος!

eep logo