Η πειραϊκή ιστορία ενός εκβιαστή

akropolh efhmerida

Ο κατηγορούμενος ως εκβιαστής εκδότης που συνελήφθη μαζί με δύο «δημοσιογράφους» τη Δευτέρα και κατηγορείται ότι είχε δημιουργήσει εγκληματική οργάνωση την οποία διηύθυνε και μέσω της οποίας αποσπούσε με εκβιασμούς ποσά από επιχειρηματίες απειλώντας τους με διάφορες αποκαλύψεις, έχει μια πλούσια πειραϊκή διαδρομή.
Πριν γίνει ευρύτερα γνωστός ως υποψήφιος δήμαρχος πότε του Κερατσινίου και πότε του Πειραιά (όπου πάντως τελικά δεν κατέβηκε) είχε πρωτοπλασαριστεί ως δημοσιογράφος στο TV Magic, όταν αυτό λειτουργούσε τη δεκαετία του ’90 ως πειραϊκό κανάλι, πριν το αγοράσει γύρω στο 2000 ο Σωκράτης Κόκκαλης. Στα τέλη του 1996, έχοντας απομακρυνθεί για κάποιο λόγο από το τοπικό τηλεοπτικό εκείνο κανάλι, αναζήτησε στέγη στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πειραιά, το Κανάλι-1. Όμως ο προϋπολογισμός του καναλιού ήταν ήδη «φουσκωμένος» και δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί νέα πρόσληψη. Η τότε διοίκηση υπακούοντας σε εντολές του ήδη ευρισκόμενου σε αποδρομή Δημάρχου Στέλιου Λογοθέτη, προχώρησε σε ένα τρικ. Απέλυσε τον τότε αρχισυντάκτη του σταθμού, από τα ιδρυτικά στελέχη του Καναλιού-1, ως δήθεν υψηλόμισθο (είχε μισθό 150.000 δρχ. το μήνα, δηλαδή λιγότερα από 440 ευρώ) και μια εβδομάδα αργότερα προσέλαβε τον σημερινό κατηγορούμενο ως εκβιαστή με σημαντικά υψηλότερο μισθό. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος εκδότης εξέδιδε διάφορα λαθρόβια έντυπα, ένα εκ των οποίων μάλιστα έκλεβε συστηματικά τις ειδήσεις του Portnet κι όταν του έγινε η σχετική παρατήρηση, άρχισε να βάζει το λογότυπο του Portnet στη σχετική σελίδα, καταφέρνοντας για κάποιο διάστημα μάλιστα να παραπλανήσει τον τότε Δήμαρχο Κερατσινίου, Δ.Σαράφογλου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δήθεν το έντυπό του συνεργαζόταν με την ιστοσελίδα μας.
Γρήγορα πάντως η «καριέρα» του εκτοξεύτηκε και όταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος γίνεται υπουργός Υγείας επί κυβερνήσεων Καραμανλή, ο εκδότης τοποθετείται Αντιπρόεδρος στο Νοσοκομείο Ψυχικών Ασθενειών στο Δαφνί!
Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζει την καριέρα του, που στηρίζεται στην αξιοποίηση ιστορικών τίτλων εφημερίδων, παραλλάσοντάς τους ελαφρά πχ. «Ακρόπολη» αντί «Ακρόπολις». Φυσικά μια ματιά στα πρωτοσέλιδα τους στα περίπτερα να έριχνε κανείς, αντιλαμβανόταν το ποιόν και τις στοχεύσεις τους, ενώ το τελευταίο διάστημα τα φύλλα του δεν έκρυβαν τη συμπάθειά τους προς την Χρυσή Αυγή. Αλλά πλέον τον λόγο έχει η δικαιοσύνη…

Pin It