Κακοήθειες

koutsompolio

Κάποιους ενόχλησε προφανώς το γεγονός πως ένα μέσο σαν το Portnet, ξεφεύγοντας από την πεπατημένη, τολμά και παραγγέλνει μια μεγάλη επιστημονική έρευνα σε μια καταξιωμένη εταιρεία όπως η Public Issue, για ένα φλέγον θέμα, όπως είναι οι σχέσεις πόλης – λιμανιού και σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συγκυρία, όταν βρισκόταν στην τελική της φάση η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ. Έχουν συνηθίσει αυτοί οι «κάποιοι» στο βολικό ρόλο των Μέσων εκείνων που αναπαράγουν αμάσητα δελτία τύπου, άντε και κάποιες διαρροές.
Η αλήθεια είναι πως αυτούς τους «κάποιους» το Portnet τους ενοχλεί ήδη, όταν από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του καθιέρωσε στήλες άποψης, άρχισε να φιλοξενεί αρθρογραφία, παραχωρώντας ελεύθερο βήμα σε προσωπικότητες από όλο το πολιτικό φάσμα που είχαν να καταθέσουν μια ξεχωριστή γνώμη για τα πράγματα.
Ακόμη και τα σχόλια της στήλης «Παραλιακά» και το υπαινικτικό χρονογράφημα «Παιχνίδι Κέντρου» ενόχλησε κάποιους κάποιες φορές. Κάνοντας όμως το Portnet την υπέρβαση να αναθέσει σε μια από τις έγκυρες εταιρείες του χώρου την πρώτη έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί στην Α’ και Β’ Πειραιά και μελετά μεταξύ άλλων τις στάσεις απέναντι στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, υπερέβησαν και αυτοί τα εσκαμμένα.
Άρχισαν λοιπόν να ακούγονται διάφορες κακοήθειες στο λιμάνι, σύμφωνα με τις οποίες την περί ης ο λόγος έρευνα ενίσχυσαν αφανείς χρηματοδότες από την …Κίνα μέχρι την …Αμερική. Είναι η γνωστή συνταγή: Όταν κάτι δεν σου αρέσει, συκοφάντησέ το.

Δυστυχώς γι’ αυτούς, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Κι επειδη η πραγματικότητα στηρίζεται σε ντοκουμέντα, βρίσκονται στη διάθεση κάθε «περίεργου» τα σχετικά τεκμήρια:
Α. η εντολή ανάθεσης του Portnet προς την Public Issue για την διεξαγωγή της συγκεκριμένης έρευνας.
Β. Το τιμολόγιο που εκδόθηκε από μια εταιρία προς την άλλη και
Γ. Τα στοιχεία μεταφοράς του (σημαντικού) ποσού από λογαρισμό της εταιρείας σας στην ΕΤΕ σε τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας ερευνών.

Από τη συζήτηση που έχει ήδη προκληθεί με την παρουσίαση της έρευνας στο Ίδρυμα Λασκαρίδη την περασμένη Τετάρτη, τη δημοσιοποίηση των βασικών συμπερασμάτων της στο Portnet και άλλα Μέσα την Πέμπτη και τη δημοσίευση ολόκληρης της έρευνας με τα σχετικά διαγράμματα σήμερα στο Portnet, κρατάμε μόνο τα πολλά θετικά σχόλια για την πρωτοβουλία μας.

ΥΓ.
Οφείλουμε πάντως μια εξήγηση σε συναδέλφους που ενοχλήθηκαν γιατί δεν προσκλήθηκαν στη σχετική εκδήλωση. Ήταν μια επιλογή, να μην προσκληθούν δημοσιογράφοι, που σε κάθε περίπτωση κρίνεται.
Το Portnet  ευλόγως ήθελε να κρατήσει για το ίδιο χρονικά την «πρωτιά» της δημοσίευσης τουλάχιστον των βασικών συμπερασμάτων της έρευνας. Παρ΄όλα αυτά, σε όσους τα ζήτησαν, τα συμπεράσματα δόθηκαν, ενώ δεν ήταν λίγα τα Μέσα που από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όταν αυτά δημοσιεύτηκαν στο Portnet, επέλεξαν να τα αναδημοσιεύσουν, τουλάχιστον κατά το μέρος που τα ενδιέφερε. Ολόκληρη η έρευνα δόθηκε σε μεγάλης κυκλοφορίας Κυριακάτικη εφημερίδα, η οποία θα τη δημοσίευε την περασμένη Κυριακή. Λόγω έκτακτης επικαιρότητας, αυτό μετατίθεται για την επόμενη, αν και ήδη το Portnet την έχει δημοσιεύσει.
Αυτός ήταν ο λόγος που δεν προσκλήθηκαν δημοσιογράφοι, ίσως μια ατυχής επιλογή, αλλά πάντως όχι κακοπροαίρετη.

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ